avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa formulez corect o imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa formulez corect o imputernicire

Buna ziua,
Imi poate da cineva un sfat, cum trebuie sa formulez CORECT o imputernicire (procura) unei persoane, pentru a ridica de la arhiva judecatoriei o copie dupa hotararea de divort, (mentionez ca nu am originalul) , ca ulterior sa fie tradusa , legalizata si apostilata.
Nu vreau sa ma surpriza sa mi se spuna ca nu am formulat-o corect si va trebuie sa fac alta...deoarece nu sunt in tara si nici nu dispun de prea mult timp
Trebuie sa fac 2 procuri separate? Una pt judecatorie si una pt legalizare si apostilare?
Persoana imputernicita trebuie sa aiba un grad de rudenie cu mine?

Multumesc mult pentru intelegere si cooperare.
Cel mai recent răspuns: stelav , utilizator 03:23, 22 August 2013
Procura de imputernicire se face la notar. Notarul stie ce trebuie sa faca.
De fapt va fi doar o procura. In procura mentionati ca mandatati pe X sa scoata copia de divort de la judecatorie.

Situatia cu care se va confrunta X care va trebui sa legalizeze,apostolieze actul de divort o va avea la notar. Notarul va cere originalul,cum X nu are originalul,notarul nu va putea legaliza hotararea de divort.

Sa inteleg ca daca nu am originalul hotararii de divort, nu pot scoate o copie legalizata.. de la arhiva judecatoriei unde s.a pronuntat divortul, si sa merg mai departe cu traducerea si apostilarea? Chiar sa nu existe cale de rezolvare?
Mentionez ca nu sunt in tara si trebuie sa merg la consulat sa fac aceasta imputernicire.
Multumesc pt raspuns..
Legalizarea hotararii o face judecatoria.
Dvs imuterniciti pe cineva pt a solicita in numele dvs o copie legalizata dupa hot de divort si dati datele- numele dvs cu datele, nr de dosar, numele si datele celui pe care il imputerniciti.
Se poate face dupa acesta copie legalizata de judecatorie traducerea si apostilarea?
Pt asta imi trebuie o alta imputernicire?
Multumesc pt amabilitate
Apostila o pune Tribunalul, in aceeasi imputernicire puteti scrie si de apostila.. asadar imputerniciti cap coada, sa ceara o copie legalizata de la judecatoria unde s-a pronuntat divortul si sa depuna actele si cerere pt aplicarea apostilei, luati in doua exemplare, unul il lasati la judecatorie, altul la Tribunal.
Obtine intai hotararea legalizata, apoi o traduce si legalizeaza la notar, apoi se duce cu ea la Tribunal.

Alte discuții în legătură

Apostila pe hotararea de divort beatlen beatlen Bunaseara, sunt nelamurita in legatura cu apostilarea hotararii de divort. Am obtinut hotararea de divort definitiva si irevocabila la judecatoria sectorului 6 ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judecatoreasca ContSters180134 ContSters180134 buna ziua doamna\domn avocata\avocat.va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema juridica. pe data de 1iunie a fost ultimul proces de divort a ... (vezi toată discuția)
Legalizare copie xerox hotarare de divort - unde ? iolanda76ada iolanda76ada Buna seara ! Am urmatoarea problema : Am o hotarare de divort definitiva si irevocabila emisa in 2003 si legalizata in acelasi an. Pentru dosarul de ... (vezi toată discuția)