avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... legalizare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

legalizare hotarare judecatoreasca

buna ziua doamnadomn avocataavocat.va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema juridica. pe data de 1iunie a fost ultimul proces de divort a surorii mele.Eu am fost solicitata ca martor in acest proces si binenteles am fost prezenta.In termen de 30 de zile hotararea judecatoreasca o sa fie trimisa la cabinetul avocatei cu care sora mea a incheiat un contract ca avocata sa se ocupe de divort.sora mea este in italia de cativa ani .Vreau sa va intreb pe dvs cine trebuie sa se ocupe de legalizarea hotararii judecatoresti sa fie si definitiva si irevocabila? sora mea trebuie sa-i faca o procura speciala pe numele avocatei?Unde se face aceea procura speciala? Cum trebuie procedat?Ce trebuie sa faca ca hotararea judecatoreasca de divort sa fie valabila in strainatate?Mai trebuie ca avocata sa mearga si la starea civila ca sa anunte divortul? va rog sa -mi explicati mai pe larg si sa-mi spuneti cum se procedeaza in asemenea cazuri. va multumesc din inima si va doresc toate cele bune, o zi buna in continuare.
Dvs puteti legaliza acea hot in numele surorii daca va da o procura speciala, dar este mai complicat.
Ar putea sa se ocupe avocata dvs si de legalizare daca prin contractul incheiat s-a convenit asupra acestui amanunt. Intrebati-o. Daca nu, e posibil ca contracost sa va legalizeze acea hot dansa sau un alt avocat imputernicit in acest sens printr-un contract de asistenta juridica.
E posibil ca hot judec sa tb apostilata, dar depinde in ce tara este sora dvs.
sora mea este in italia .unde se legalizeaza hotararea judecatoreasca? la judecatorie sau la notariat? multumesc frumos
Hotararea judecatoreasca se legalizeaza la judecatoria unde s-a desfasurat procesul de divort, deoarece copiile, conforme cu originalul, ce vi se vor elibera surorii dvs., trebuie sa fie conforme cu originalul sentintei care va ramane la instanta.
buna seara.Dupa ce o sa primeasca doamna avocata hotararea judecatoreasca la cabinetul ei,in cat timp dupa aceea se poate legaliza hotararea judecatoreasca? dupa 15 zile sau 30 de zile de la comunicare? Trebuie scrise 2 cereri de mina? una pt legalizare si una ca sa fie definitiva si irevocabila?sau e nevoie numai de op cerere unde se cere legalizarea si difinitizarea actiunii judecatoresti? In afara de legalizare a hotararii judecatoresti si restul ce altceva mai e nevoie ca acea hotarare judecatoreasca sa fie valabila acolo in Italia unde sora mea doreste sa se casatoreasca civil cu un cetatean italian.Mai e nevoie de traducerea hotararii judecatoresti de un traducator autorizat si sa fie si apostilata[Apostila de la Haga]? Daca da, de unde se obtine aceasta stampila[Apostila de la Haga]?. cu tot respectul va multumesc pt tot pt raspunsurile care ami sunt de ajutor.buna seara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare ,difinitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti de divort sect 2 toadermarina toadermarina buna ziua .In judecatoria de divort a surorii mele sa facut o greseala dactilografica .Sa trecut gresit data in care sa incheiat regimul ei matrimonial cu ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma! acord calatorie minor carmenvioleta80 carmenvioleta80 Buna ziua !numele meu este Carmen si va scriu din Italia.Am o fetita de 15 ani care mi-a fost data in custodie in urma divortului si sta cu mine in Italia.Ii ... (vezi toată discuția)
Traducere hotarare divort BettyC BettyC As dori sa stiu cum se procedeaza pentru a traduce in limba engleza Hotararea de divort in asa fel incat sa fie recunoscuta de autoritatile din UK. E nevoie de ... (vezi toată discuția)