avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Va rog ajutati-ma! acord calatorie minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Va rog ajutati-ma! acord calatorie minor

Buna ziua !numele meu este Carmen si va scriu din Italia.Am o fetita de 15 ani care mi-a fost data in custodie in urma divortului si sta cu mine in Italia.Ii este foarte dor de casa si ar vrea sa mearga cu matusa ei in Romania.Eu, din motive de sanatate, nu reusesc sa ajung la Consulatul din Milano pentru a putea face o procura surorii mele sa poate calatori cu ea dus -intors Romania-Italia.
Spuneti-mi va rog daca fac procura la un notar public italian si apostilez procura la prefectura orasului de rezidenta,sora mea o poate traduce si legaliza in Romania pentru a putea aduce fata inapoi?
Este valabila la frontiera sau aeroport astfel de procura?
Va rog din suflet cine poate sa imi raspunda pentru ca as vrea sa ii fac o mare bucurie de ziua ei...Multumesc anticipat celui ce imi va raspunde
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:33, 23 Iulie 2012
Exact asa veti proceda. Mergeti acolo la notar, apostileaza, fetele vin in Romania, sora traduce si legalizeaza acordul, isi scoate si cazier judiciar si gata.
Acordul ii e necesar surorii doar cand se va intoarce cu fata in Italia. Pe acel acord veti trece datele dvs.. subsemnata cu datele dvs cunoscand consecintele falsului in declaratii, declar pe proprie raspundere ca sunt de acord ca fiica mea minora cu toate datele, incredintata mie spre crestere si educare prin sentinta definitiva si irevocabila cu nr, sa se deplaseze in Italia in perioada .., insotita de sora mea cu datele..
Dau prezenta declaratie fiind necesara in fata organelor de frontiera si a oricaror institutii interesate.
Veti da surorii dvs si o copie dupa hotararea de divort, iar ea va prezenta si cazierul judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pasaport si insotire minori fara apostila Elena_95 Elena_95 Am o mare problema: sunt in tara de 2 luni impreuna cu surorile mele minore. Mama este in Italia. Eu si surorile mele trebuie sa ne intoarcem in Italia pentru ... (vezi toată discuția)
Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)
Intrarea in tara a unui minor costeana2008 costeana2008 buna ziua.va scriu din italia.am o fetita de 6 ani si as vrea pe timpul vacantei sa o trimit in romania.problema este ca eu si sotul lucram si nu o putem duce ... (vezi toată discuția)