avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrarea in tara a unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrarea in tara a unui minor

buna ziua.va scriu din italia.am o fetita de 6 ani si as vrea pe timpul vacantei sa o trimit in romania.problema este ca eu si sotul lucram si nu o putem duce niciunul din noi.sora mea care este la milano s-a oferit sa o duca ea.eu as dori sa aflu daca eu si sotul meu trebuie sa ii facem imputernicire surorii mele.ea are 32ani.fetita mea are pasaport individual.o sa aiba probleme lla vama fara imputernicire?inapoi in italia o aducem noi pe fetita in august cand avem concedii si mergem in romania.deci la intoarcere nu este nici o problema.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: oana_alexandra , utilizator 13:34, 3 Iunie 2010
Sora dvs.are nevoie de o procura notariala prin care dvs si sotul dvs. o imputerniciti sa plece cu minora in Romania.
va multumesc penru raspunsul acordat.eu am sunat si la consaulatul de la milano iar cei de acolo mi-au spus ca nu o sa aibe probleme la vama decat la intoarcere din romania.am sa incerc sa sun si la politia de frontiera sa fiu mai sigura.
Nu aveti nevoie de procura pentru intrarea copilului in tara....e nevoie doar de un act valabil( pasaport).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma! acord calatorie minor carmenvioleta80 carmenvioleta80 Buna ziua !numele meu este Carmen si va scriu din Italia.Am o fetita de 15 ani care mi-a fost data in custodie in urma divortului si sta cu mine in Italia.Ii ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat - intrarea in tara ema222 ema222 buna ziua in luna august am venit in romania sa schimbam pasaportul fetitei mele care expira la sfarsitul lui septembrie aveam la dispozitie o saptamana findca ... (vezi toată discuția)
Procura pentru iesire din tara anissia anissia Buna ziua, am o procura facuta la notariat in care fostul sot imi da voie sa calatoresc cu fetita pana la data de 31.12.2015 pe teritoriul Uniunii Europene. Eu ... (vezi toată discuția)