avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura pentru iesire din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura pentru iesire din tara

Buna ziua, am o procura facuta la notariat in care fostul sot imi da voie sa calatoresc cu fetita pana la data de 31.12.2015 pe teritoriul Uniunii Europene. Eu acum vreau sa plec cu fetita in vacanta la bulgari, prezint procura in original si las la vama copie? Pentru ca de cate ori am mai iesit din tara, la vama procura mi-a fost oprita, si mie mi-ar mai trebui pana la sfarsitul anului, mai ales ca fostul sot in cateva zile pleaca din tara.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:45, 17 August 2015
Lăsați o copie. Ar trebui legalizată.
Am sunat la Politia de frontiera si mi-au spus ca procura este valabila pentru 1 singura iesire din tara, si ca nu stie cum de mi-a dat notarul aceasta procura, ca trebuia trecuta perioada calatoriei si tara in care plec.
anissia a scris:

mie mi-ar mai trebui pana la sfarsitul anului, mai ales ca fostul sot in cateva zile pleaca din tara.

Daca inca mai este in tara faceti inca una pentru Bulgaria si pastrati-o pe asta pentru calatoria urmatoare, daca dati pentru un politist de frontiera care aplica legea strict v-o ia. Formatul prevazut in lege pentru declaratie este asa cum vi s-a spus, cu precizarea tarii de destinatie, perioada etc.
[ link extern ]


ca trebuia trecuta perioada calatoriei si tara in care plec.

practic e trecuta - perioada in care va da acordul sa calatoriti e de cand v-a dat acordul pana la sfarsitul anului si tara in care plecati - va da acordul sa plecati unde doriti in UE.
daca va permiteti financiar si ati duce copilul saptamanal in cate o tara, revenind in tara dupa fiecare sejur, ar insemna sa platiti cate un acord pt fiecare tara si daca tatal nu e in tara sa va dea acordul de fiecare data, sa te tii costuri.
La vama nu se intampla chiar asa ca la carte, de cele mai multe ori nu intalniti vreun absurd.
Daca aveti posibilitatea si nu vreti sa riscati, sa va dea unul acord special pt Bulgaria strict pe perioada calatoriei.
pai si atunci notarul nu era normal sa imi spuna, sa nu ia banii pe ceva ce s-ar putea sa nu imi fie de folos, si mai ales sa ajung in vama cu copilul si sa ma intoarca inapoi?

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat - intrarea in tara ema222 ema222 buna ziua in luna august am venit in romania sa schimbam pasaportul fetitei mele care expira la sfarsitul lui septembrie aveam la dispozitie o saptamana findca ... (vezi toată discuția)
Procura minor calatorie in strainatate Alexia 2014 Alexia 2014 Buna ziua tuturor! Am o nelămurire si anume: fetita mea (are cetatenie romana)va călători cu avionul pe ruta Roma-Londra însoțită de tatal ei(suntem ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport copil pe nume diferite nebuna_mica2007 nebuna_mica2007 Am o fetita de cinci ani care sa nascut in Romania,tatal maltez nefiind prezent la nastere am declarat copilul pe numele meu.Dupa un process de paternitate ... (vezi toată discuția)