avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura minor calatorie in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura minor calatorie in strainatate

Buna ziua tuturor! Am o nelămurire si anume: fetita mea (are cetatenie romana)va călători cu avionul pe ruta Roma-Londra însoțită de tatal ei(suntem divortati)! Trebuie sa-i fac procură tatălui sau după cum am inteles eu procura trebuie doar pentru Romania? Multumesc celor care imi vor răspunde!
Cel mai recent răspuns: Alexia 2014 , utilizator 11:05, 30 Noiembrie 2016
Da, va trebui sa dati o declaratie la notariat prin care sa aratati ca sunteti de acord ca minora sa calatoreasca cu tatal sau in afara tarii.Precizati, eventual, durata calatoriei si traseul(tarile prin care va trece) . Fara acest inscris, tatal nu va putea iesi cu minora din tara
Va multumesc! Copilul pleacă din Italia ,unde are domiciliul,deci nu din Romania,imi cer scuze ca repet dar as vrea să se înțeleagă bine
Da, trebuie sa va exprimati acordul de a calatori minorul impreuna cu tatal.
Declarația ar fi bine sa fie redactata in limba engleza si italiana.
Dar pentru mai multe detalii sunati la inf. frontiera,il găsiti pe site ul institutiei.
In realitate, nu este nevoie de declaratie, acea declaratie prin care va exprimati acordul pentru calatorie, ar fi necesara doar la iesirea din Romania, daca ar fi cazul. Cum copilul dvs calatoreste intre doua tari altele decat Romania, nu are nevoie de acord.
Pe niciun ofiter de frontiera strain nu priveste cum a iesit copilul ala din Romania, daca a iesit, a iesit legal si mai departe nu e treaba lui.
E nevoie doar de actele de calatorie- pasaporte sau buletine si biletele.
Daca ati fi iesit din Romania, in afara de declaratie era nevoie si de copie dupa hotararea de divort.. chiar credeti ca ii intereseza pe straini ca ati divortat si cum exercita parintii autoritatea parinteasca ? Nu



Exact! Si eu stiu ca trebuie doar ptr. Romania dar o sa sun la frontiera sa fiu sigura ...na-s vrea sa-mu ramana copilul blocat in aeroport! Multumesc celor care mu-au raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire cu minor din tara incredintat mie susan susan Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Doresc sa ies din tara cu copilul meu minor incredintat mie spre crestere si educare printr-o hotarare de divort definitiva ... (vezi toată discuția)
Se poate da procura pt a calatori cu un minor pe o perioada nelimitata eveline22 eveline22 vreau sa merg la ambasada in londra sa dau sotului procura pt a calatori cu fetitele in romania si inapoi dar as vrea pe o perioada mai mare nu sa merg din 3in ... (vezi toată discuția)
Procura minor iulik800 iulik800 Buna ziua tuturor,in urma divortului mi sa incredintat minorul (2 ani) prin hotarerea definitiva si irevocabila (tatal nu are drept la vizita) ia facut mama ... (vezi toată discuția)