avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate da procura pt a calatori cu un minor pe o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate da procura pt a calatori cu un minor pe o perioada nelimitata

vreau sa merg la ambasada in londra sa dau sotului procura pt a calatori cu fetitele in romania si inapoi dar as vrea pe o perioada mai mare nu sa merg din 3in 3luni sau la 6luni sa dau mereu.
In lege scrie ca va exprimati acordul pt "efectuarea c?l?toriei respective în statul sau în statele de destinaţie, precum şi cu privire la perioada acesteia "

Lucrati acolo sau care e situatia ? Puteti explica situatia in cateva cuvinte si in declaratie- nu va impiedica nimeni sa declarati scopul calatoriei , cum ca fetele vin la dvs insotite de tatal lor, va puteti exprima acordul dupa cum doriti, puteti sa scrieti ca va dati acordul ca minorele sa calatoreasca insotite de tatal lor de cate ori doresc ( in vacante) pe ruta Romania - Anglia si inapoi si va trebui sa dati si o perioada.. pana in 2015, cat aveti contract, ceva asa.

Puteti sa va sfatuiti si cu un ofiter de la frontiera.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Pana la aparitia Noului Cod Civil, un subiect foarte controversat a fost durata mandatului, in speta, a procurilor.

Acum avem acest aspect important reglementat de art. 2.015: "Daca partile nu au prevazut un termen, contractul de mandat inceteaza in 3 ani de la incheierea sa".



In speta nu e vb de procura, ci de o declaratie.
1. nu este vorba de o procura! Copii stimati domni si Doamne nu se dau cu ghilimelele de rigoare prin procuri. Procura sau mandatul este este un act care se intocmeste pentru indeplinirea altor acte juridice.
2. Declaratia , in speta declaratia acord, este un act autentic notarial prin care parintii sau unul din parti isi exprima acordul, isi da consimtamantul, pentru ca fiul/fiica/fii minori sa calatoreasca in afara tarii insotit /insotiti de celalalt parinte sau de o alta persoana in diferite scopuri turistic, schimb de experienta, participare la concursuri internationale, medicale....
In general declaratia poate fi facuta pentru un an de zile maxim, specific and in cazul dvs niste conditii destul de largi , in sensul ca va putea calatori cu autoturismul, autocarul, tren, avion, in tarile UE , caci nu se stie niciodata cum va calatori copilul putand specifica ca dvs locuiti si aveti permis de munca sau cum sunteti dvs incadrata in Anglia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru plecare copii minori in strainatate in vacanta la unul din parinti odr1 odr1 as dori sa stiu ce acte trebuie sa fac celor doi copii unul de 17 si celalalt de 13 pentru a merge in spania la mama lor in vacanta eu nu pot sa-i insotesc. (vezi toată discuția)
Declaratie acord pentru minori dinamovistu dinamovistu Buna...va rog frumos daca imi poate raspunde cineva la urmatoarea intrebare: Sunt minor si mi-as dori enorm ca vara aceasta sa mi-o petrec in strainatate cu ... (vezi toată discuția)
Procura minor calatorie in strainatate Alexia 2014 Alexia 2014 Buna ziua tuturor! Am o nelămurire si anume: fetita mea (are cetatenie romana)va călători cu avionul pe ruta Roma-Londra însoțită de tatal ei(suntem ... (vezi toată discuția)