avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declaratie acord pentru minori
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declaratie acord pentru minori

Buna...va rog frumos daca imi poate raspunde cineva la urmatoarea intrebare: Sunt minor si mi-as dori enorm ca vara aceasta sa mi-o petrec in strainatate cu fratele meu...daca imi fac o procura la notariat cu ajutorul mamei,pe numele fratelui meu...inapoi pot sa ma intorc cu ATLASSIBU...de exemplu?...va multumesc frumos
Mai intai nu este procura ci o declaratie acord pe care o dau parintii pentru copii lor minori sa calatoreasca in strainatate fie cu unul dintrei ei, cu o alta ruda au o persoana straina insa majora. Nu se poate ca un minor sa calatoreasca neinsotit!
Ce ziceti...ar fi mama dvs de acord sa calatoriti singur neinsotit?
Sunt companii care acorda servicii de insotire minori, intrebati la firma de transport daca accepta sa te ia .
Inteleg ca de dus, mergeti cu fratele, declaratia acord a mamei e de folos la iesirea din Romania
di_jane2....deci declaratia cu care plec din tara nu imi mai trebuie cand vin inapoi?...adica plec cu fratele meu si inapoi intru cu oricine?
Nu. Nu puteti intra in tara ca minor cu oricine. Mama dvs in afara de faptul ca il mentioneaza in declaratia acord pe fratele dvs major care trebuie sa aibe si cazier judiciar , mai trebuie mentionat si ca va veti intoarce cu o firma de transport, eventual o alta persoana insotitoare sau un numar de autocar.
repet nu se permite calatoria unui minor neinsotit in afara tarii.
As zice ca la intrarea in tara nu va conta daca e insotit sau nu; nu i se poate interzice accesul pe teritoriul Romaniei, indiferent daca persoana nominalizata in declaratia cu care iese il insoteste sau nu, pentru ca nu exista conditii de intrare in tara a minorilor, ci doar de iesire.

Alte discuții în legătură

Minor peste granita fara insotitori anycyk anycyk Buna ziua! M-ar interesa daca un minor cu varsta de peste 14 ani poate calatori peste granita fara a fi insotit de parinti si fara a avea o procura speciala? (vezi toată discuția)
Firma de transport cu care calatoresc in straintate poate tine locul persoanei fizice majore care ma insoteste? iulia1303 iulia1303 Buna ziua. vreau sa plec in straintate cu o firma de transport.Am gasit pe internet in lege urmatoarele : \'\'dupa caz, documente din care sa rezulte calitatea ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate ruxandralider ruxandralider Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fostul meu sot locuieste in Anglia (Londra),din cate stiu cu un fel de \"viza de flotant \" si isi doreste ... (vezi toată discuția)