avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducere hotarare divort
Discuție deschisă în Traduceri

Traducere hotarare divort

As dori sa stiu cum se procedeaza pentru a traduce in limba engleza Hotararea de divort in asa fel incat sa fie recunoscuta de autoritatile din UK. E nevoie de Apostila de la Haga? Va multumesc!.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:03, 15 Octombrie 2013
Pentru a fi recunoscuta ca document legal, hotararea de divort trebuie sa contina apostila aplicata de Tribunalul localitatii in care a avut loc procesul, conform instructiunilor de mai jos.
- hotărâri judecătoreşti (în original) emise de instanţele din circumscripţia teritorială a Tribunalului Bucureşti . Hotărârile judecătoreşti trebuie să fie legalizate cu mentiunea “definitiva si irevocabila”de instanţa care le-a pronunţat şi semnate cu numele în clar de către grefierul care legalizează hotărârea sau de către preşedintele instanţei ( de exemplu, grefier Ionescu Ioana sau preşedinte judecător Popescu Mihai) şi trebuie ştampilată cu ştampila de preşedinte; NU ªTAMPILA DE ARHIVAR SAU DE REGISTRATURÃ.
Nu se apostileaza copia după sentinţa civilă făcută la notar, ci numai eliberată de instanţă.

[ link extern ]
Dupa aplicarea apostilei se poate realiza traducerea hotararii de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei si se legalizeaza la un notar public. De procedura de legalizare se ocupa, de obicei, traducatorul care a realizat traducerea.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila se aplicã pe documentul original sau pe traducerea acestuia? r_monika r_monika Buna ziua,am solicitat traducerea in limba spaniola al unui certificat de competente profesionale la un birou notarial.S-a tradus si s-a apostilat ... (vezi toată discuția)
Apostila pe hotararea de divort beatlen beatlen Bunaseara, sunt nelamurita in legatura cu apostilarea hotararii de divort. Am obtinut hotararea de divort definitiva si irevocabila la judecatoria sectorului 6 ... (vezi toată discuția)
Traducerea si legalizarea actelor in strainatate Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca actele(imputernicirile notariale/declaratiile pe proprie raspundere date la un notar din strainatate care are Apostila de la Haga) traduse si ... (vezi toată discuția)