pt un diletant :D Te felicit sincer, dar nu pentru toata lumea e la fel, in caz ca ai citit forumul multi din cei care au luat examenul sunt la cateva incercari si au muncit supraomeneste sa-l ia. Nici nu neg faptul ca facultatea absolvita are un cuvant greu de spus, dar eu nu m-am legat de asta. Ce-ai zice daca ti-as spune ca am absolvit aceeasi facultate, am fost bursiera ca tine 4 ani si ca acum 2 ani nimeni nu a luat examenul din cei care au terminat atunci? si ca acuma se intra pe dosar? Nu stiu cand ai terminat tu fac dar lucrurile s-au mai schimbat intre timp din pacate. Nu caut scuze pt esecul meu, sa se inteleaga. Partea pe care n-o pricep, ce atata aparare pt comisie, care a gresit in mod evident; dupa un an de INM poate iti permit cunostintele si experienta sa vorbesti cu usurinta. Da nu mai conteaza, nici nu ma asteptam la alta reactie din partea celor care sunt deja auditori, -cu riscul de a-mi sari si altii in cap-. Si cu asta inchei; forumul a fost creat pt a ne ajuta si nu in alte scopuri; nu te cunosc si nu-mi permit sa fac alte comentarii. :offtopic:
eu una am facut destul de multe contestatii..nu mi-a fost admisa macar una desi le gasesc mai pertinente decat cele admise la care am raspuns in mare, corect. nu stiu voi cum ati judecat dar m-am izbit si de termeni nejuridici. Eu de pilda am gresit intrebarea cu uzucapiunea de scurta durata unde era corecta varianta c adica buna credinta sa existe la momentul "CASTIGARII" imobilului. Nu mi-e nici acum f clar, castigarii la loto, castigarii procesului, intrarii in posesie?
La penal iarasi, se pare ca (citez acum din motivatia prof streteanu)" ca simpla constituire la parte civila" chiar daca dai declaratii false nu constituie infractiune, etc...
regret ca suferim de o astenie de soiu asta, si ne meritam soarta pt asta...ar trebui depusa o scrisoare de amor la minister si la csm. E strigator la cer
Si ce vina avem noi pt ca sunt atatea facultati de drept? cred ca aici interesul a fost al altora. Pt un diletant - mi se pare mie, no ofense, dar din ceea ce scrii ne 'tratezi' cu superioritate, ajuns acolo sus ai uitat de munca depusa ca sa iei examenul si de toate sacrificiile facute poate unul, doi, trei ani de-a randul? sau din prima? Eu nu zic ca trebuie sa se dea un examen usor si nici nu incerc sa caut vinovati pt faptul ca am picat examenul da sa nu-mi spui tu mie ca grilele au fost in regula, perfecte si ca n-au fost facute de "curentul clujean". Cand vezi ca n-ai concurenti hai sa anulam grile cu motivari de-a dreptul stupide pe cand au ramas altele care ar trebui anulate.
@un.diletant
Dar de ce ai senzatia ca toti cei 3200 sunt absolventii promotiei 2010? Sunt sigura ca majoritatea sunt din absolventii anilor trecuti, multi dintre ei sustinand acest examen deja de 1, 2, 3, 4 ori, asa ca....se aduna.
explicati-mi si mie cum e cu contestarea intrebarilor: trebuie sa apreciez eu, proaspat absolvent sau nepracticant de stiinte juridice de notorietatea celor care fac grilele, ce intrebare ar fi incorect formulata si mai ales cum se motiveaza o contestatie (am vazut ca au fost respinse unele cereri pe acest considerent)! nu inteleg de ce pt cei admisi deja cele 6 intrebari sunt calculate ca fiind corecte, iar pt restul nu...ar trebui sa recalculeze pt toti candidatii punctajul, ca doar e greseala lor, iar de la candidati s-a strans atatea miliarde de lei. chiar ar trebui sa fie sanctionati dur pt o asemenea gafa (6 intrebari anulate)!
totusi .... la admiterea la facultatea de drept nu se dadea examen la limba romana (gramatica pt necunoscatori)?
P.s: daca e for real, bravo lui, asa cum este, cu cratime sau fara.
si ca sa pun sare pe rana :D ... ma minunez ca din atata citit nu si-a corectat scrisul.
Vedeți că s-ar putea să vă încurcați cu Streteanu. Eu așa am crezut în 2008, că numai învățând acest curs voi face mai bine la penal și voi intra la INM. Am citit tot cursul și nu m-a impresionat cu nimic. Prin urmare punctajul meu la concursul INM ce a urmat (în cazul materiei drept penal) a scăzut în loc să crească. Iată cum gândește Streteanu: Spre exemplu, în cazul unui naufragiu, se află în stare de necesitate persoana care loveşte o altă persoană pentru a-i lua colacul de salvare. (vol. 1, pagina 85 - în formatul pdf). No comment.
un.diletant a scris:
lautz a scris:
Stiu ca topic-ul este despre admiterea la INM dar am o intrebare despre ce se intampla la finalul celor 2 ani de studiu. Rog pe cineva care e anul 2 la INM sau care a terminat deja sa ma lamureasca. Ce se intampla (concret, practic, nu din lege - asta stiu si eu) dupa ce termini anul 2 pana sa ajungi judecator/procuror stagiar.
Multumesc
Nu inteleg exact ce doresti sa stii...Examenul de absolvire e fixat la sfarsitul anului II de studiu, respectiv in luna mai (de obicei pana in data de 20 mai). Dupa sustinerea examenului de absolvire ( sinteza scrisa la 3 probe in 3 zile diferite - etica si deontologie, penal si proc. penal, civil si proc. civil), urmeaza o perioada de corectare (maxim 2 saptamani), afisarea notelor si apoi contestatii, respectiv corectarea contestatiilor. Pe la inceputul lunii iunie se afiseaza notele si clasamentul final (pe grupe - judecatori, respectiv procurori), iar in jurul datei de 15 iunie are loc intrunirea de alegere a locului de stagiu (in ordinea descrescatoare a mediilor). Dupa 15 iunie, urmeaza 2 saptamani de vacanta, timp in care se valideaza de catre CSM examenul de absolvire si rezultatele sale, si se publica hotararea de numire in functie a magistratilor stagiari. De la 1 iulie incepe activitatea la instante si parchete a stagiarilor.
Multumesc. Ma intereseaza in special cum se intampla la acea intrunire de alegere a locului de stagiu. Inteleg ca in ordinea mediilior, dar discutati inainte intre voi care pe unde merge? Va puneti de accord? Si daca media e mica si ajungi la o instanta/parchet undeva ... departe, care sunt sansele sa mai pleci de acolo (cat mai repede)
Stiu ca topic-ul este despre admiterea la INM dar am o intrebare despre ce se intampla la finalul celor 2 ani de studiu. Rog pe cineva care e anul 2 la INM sau care a terminat deja sa ma lamureasca. Ce se intampla (concret, practic, nu din lege - asta stiu si eu) dupa ce termini anul 2 pana sa ajungi judecator/procuror stagiar.
Multumesc