Sa explic mai bine.Dintr-un sat de 29 familii,22 din acestea am muncit impreuna si am captat un izvor pentru o aductiune de apa ,strict pentru aceste 22 de familii.
Aceste 22 de familii, vrem sa facem asociatia.Vreau sa intreb,daca asociatia,vreodata va fi lichidata ,patrimoniul ,format din bunurile precizate mai sus ,e in pericol de a fi pierdut sau preluat de primarie ?
Precizez ca este asociatie nonprofit,fara salariu,iar apa cu toate anexele sunt proprietate privata a noastra,a fiecaruia in parte.
Inseamna ca am pierde dreptul de proprietate asupra apei( bazin plus anexe) ?
Se poate sa nu trecem in patrimoniu ceea ce am scris mai sus si sa lasam decat suma de bani ?Este valabil pentru infintarea asociatiei?
Suntem un grup de propietari care am construit o aductiune cu apa si vrem sa ne constituim in Asociatie.Intrebarea e, daca patrimoniul este constituit din aductiunea propriu zisa cu apa(bazin colector,tevi transportoare apa.etc),este posibil ca,in cazul lichidarii asociatiei ,intreg patrimoniu sa fie preluat de catre lichidatori?
Dorim ca patrimoniu propiu zis ce constitue baza de asociere si administrare a scopului infiintarii asociatiei sa nu fie supus procedurilor de lichidare ,ci sa revina in forma initiala a asocierii.Ce ne sfatuiti sa trecem in Statut?