avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate nicolleMe

Activitate nicolleMe

Buna seara. As dori sa aflu care ar putea fi valoarea maxima a unei amenzi penale, pentru furt, in conditiile in care prejudiciul a fost de aprox 700 lei si a fost recuperat. Este vorba de sustragerea a 3 produse vestimentare dintr-un magazin.
Fapta a fost savarsita acum 2 luni, iar dupa comiterea acesteia s-a primit o dovada semnata de magazinul in cauza cum ca s-a recuperat prejudiciul, urmand apoi declaratiile date la jandarmerie. Din cate am inteles exista 2 posibilitati: urmarirea penala, soldata cu dosar penal de furt calificat, aceasta fapta aparand si pe cazier sau doar o amenda penala. Pe de alta parte, mi s-a spus ca in cazul meu, furtul a acestor 3 produse vestimentare, are toate sansele sa se finalizeze cu o amenda penala si nu dosar. Mi s-a spus insa ca e posibil ca amenda sa fie de aproximativ 1 000 euro, corespondentul acesteia in lei. Este posibila o amenda atat de mare, tinand cont ca prejudiciul este mult mai mic si a fost si recuperat, iar aceasta fapta este prima abatere? Iar daca da, nu exista posibilitatea de a diminua aceasta amenda sau de a prelungi termenul de plata? Care este termenul obisnuit de plata pentru o astfel de amenda?
Va multumesc anticipat!