Buna seara. As dori sa aflu care ar putea fi valoarea maxima a unei amenzi penale, pentru furt, in conditiile in care prejudiciul a fost de aprox 700 lei si a fost recuperat. Este vorba de sustragerea a 3 produse vestimentare dintr-un magazin.
Fapta a fost savarsita acum 2 luni, iar dupa comiterea acesteia s-a primit o dovada semnata de magazinul in cauza cum ca s-a recuperat prejudiciul, urmand apoi declaratiile date la jandarmerie. Din cate am inteles exista 2 posibilitati: urmarirea penala, soldata cu dosar penal de furt calificat, aceasta fapta aparand si pe cazier sau doar o amenda penala. Pe de alta parte, mi s-a spus ca in cazul meu, furtul a acestor 3 produse vestimentare, are toate sansele sa se finalizeze cu o amenda penala si nu dosar. Mi s-a spus insa ca e posibil ca amenda sa fie de aproximativ 1 000 euro, corespondentul acesteia in lei. Este posibila o amenda atat de mare, tinand cont ca prejudiciul este mult mai mic si a fost si recuperat, iar aceasta fapta este prima abatere? Iar daca da, nu exista posibilitatea de a diminua aceasta amenda sau de a prelungi termenul de plata? Care este termenul obisnuit de plata pentru o astfel de amenda?
Va multumesc anticipat!
In cazul dvs daca sunteti la prima abatere, s-a recuperat prejudiciu, dupa definitivarea UP Parchetul va putea dispune o solutie de Scoatere de sub urmarire penala (18/1) si aplicarea unei amende administrative, care de regula este de 1000 lei. Daca veti fi trimis in judecata, dupa terminarea UP se poate aplica o amenda penala d einstanta, dar nu se ajunge la valoarea mentionata de dvs. In acest caz aceasta se inscrie in cazierul judiciar.
Succes!
Furt din magazin
grcarm
In cazul unui furt din magazin nesoldat cu plangere din partea conducerii magazinului ci doar cu semnarea unui proces verbal intocmit de politie in care ... (vezi toată discuția)
Furt si cazier
pavel-ionela
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am fost de curand intr-un Mall impreuna cu o prietena. Am fost impreuna prin magazine si am probat diverse ... (vezi toată discuția)