In cazul unui furt de telefon mobil expus la vanzare pe raftul unui magazin, prejudiciul fiind recuperat ce se poate intampla?
Am inteles de la unele persoane, ca se poate da o amenda penala incepand de la 1000 de ron, sau se poate face un dosar NUP...
Autorul neavand cazier, sau o abatere in orice altceva.
Depinde dacă a fost depusă plângere împotriva făptuitorului.
Dacă a fost depusă plângere, urmează a se efectua cercetări şi a se dispune fie începerea urmăririi penale, fie neânceperea up. Contează foarte mult lipsa prejudiciului, lipsa antecedentelor penale, cooperarea făptuitorului cu organele de cercetare penală, recunoaşterea faptei, regretarea faptei, etc.
Probabil că se poate să fie dispusă doar o amendă administrativă.
Autorul coopereaza cu organele de cercetare penala, prejudiciul a fost recuperat si fapta recunoscuta intr-o declaratie explicita....
In cazul unei amenzi administrative, cat ar insemna? Valoarea telefonului era de 800 de lei. Pentru NUP ce conditii ar trebui indeplinite?
Sunt posibile , ambele variante , in functie de starea de fapt , de personalitatea inculpatului , de atitudinea acestuia , de probele administrate , de magistratul care are cauza in
cercetare :
1.Mai degraba , o pedeapsa minima cu suspendarea executarii , conform art.81 c.pen , pentru infractiunea de furt calificat.
2.Posibilitatea destul de redusa ca sa se aplice amenda administrativa a procurorului , conf.art.18/1 c.pen.
Act sesizare politie
bonis
As dori stiu daca pentru infractiunea de furt cu autor necunoscut , daca sesizez organele de politie telefonic , aceasta institutie este obligata sa se ... (vezi toată discuția)
Furt
nelutza78
In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de ... (vezi toată discuția)