avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de comun acord cu firma angajatoare, ca prejudiciul (700 ron )a fost recuperat adica a fost restituit de catre mine ,si mi sa inchis cartea de munca cu art.55b iar firma respectiva a renuntat la plangerea pe care o facuse.
Acum am primit un telefon de la politie cum ca am la ei efectuata o plangere penala si sa ma prezint la sectie.

La ce sa ma astept?
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
nelutza78, utilizator
Firma angajatoare nu putea sa renunte la plangere deoarece in cazul infractiunii de furt actiunea penala se exercita din oficiu si nu la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

La ce sa ma astept?

Avand in vedere faptul ca plangerea s-a depus pentru suma de 190 lei, ca ati avut un comportament sincer, ca ati reparat paguba si ca regretati fapta este posibil sa beneficiati de indulgenta si de o scoatere de sub urmarire penala plus o amenda administrativa.

In acelasi timp, functie de materialul probatoriu din dosar, urmarirea penala ar putea continua, ati putea fi trimisa in judecat si condamnata, eventual cu suspendarea executarii inchisorii.
sa inteleg ca nu are nici o legatura faptul ca firma angajatoare mi-a spus ca a mers la politie si si-a retras plangerea ca apoi dupa ce si-a recuperat paguba practic ne-am despartit amiabil?
Si ce ar trebuii sa fac in momentul cand ma prezint la sectia de politie?
sa inteleg ca nu are nici o legatura faptul ca firma angajatoare mi-a spus ca a mers la politie si si-a retras plangerea ca apoi dupa ce si-a recuperat paguba practic ne-am despartit amiabil?

Exact!

ce ar trebuii sa fac in momentul cand ma prezint la sectia de politie?

In situatia expusa de dvs (190 lei) va puteti permiteti luxul de a fi sincera.
Daca v-ati putea permite sa angajati si un avocat, ar fi si mai bine.
va multumesc mult pentru ajutor si inca o intrebare daca se poate asta pentru ca nu i-mi pot permite acel avocat deoarece si eu si sotul in momentul de fata suntem someri si avem si 2 copii ,ce mi s-ar putea intampla ,adica pana unde s-ar putea merge deoarece cei de la politie si in momentul incidentului au fost un pic cam amenintatori si mi-e un pic cam teama de aceasta intalnire?Ma refer la faptul ca daca mi se propune sa semnez ceva sa o fac?
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
nelutza78, utilizator
Cel mai rau lucru care vi se poate intampla este sa fiti condamnata cu suspendarea executarii la o pedeapsa minima,cel mai bun ,sa inceteze urmarirea penala conf.art.18/1 c.pen.si sa fiti obligata la plata unei amenzi administrative aplicata de procuror.
In aceasta ultima situatie,amenda nu va fi inserata in fisa dvs.de cazier judiciar.

Alte discuții în legătură

Furt sau delapidare? danielbks danielbks Am luat recent din incasarile zilnice suma de 3000 ron pe care nu pot sa ii pun inapoi momentan, si angajatorul stie despre acest lucru. as dori un sfat va rog ... (vezi toată discuția)
Delapidare magdalenapaun magdalenapaun pentru a fi subiect activ al infractiunii de delapidare in cadrul unei societati comerciale un conducator auto tb sa aiba atributiile unui gestionar conform ... (vezi toată discuția)
Gestiune fruduloasa mihairusu11 mihairusu11 Am lucrat la o casa de pariuri si impreuna cu colegul meu de tura i-am facut unui client bilete in valoare de 60.000 de lei pe datorie, spunandu-mi ca o sa -mi ... (vezi toată discuția)