avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

In cazul unui furt din magazin nesoldat cu plangere din partea conducerii magazinului ci doar cu semnarea unui proces verbal intocmit de politie in care inculpatul a semnat o declaratie scrisa de politist (cum ca regreta si ca a avut un moment de ratacire) Actul s-a incheiat intre directorul magazinului si politisti iar cel ce a comis fapta nu a primit nimic...nici o hartie, nu i-a fost cerut numarul de telefon si nu a ajuns la sectie prin urmare nici amprente. Faptasul fost cooperant recunoscand din prima fapta si regretand-o mentionand ca este la prima abatere. Produsele au fost lasate in magazin iar valoarea lor era de 120 ron. Intrebarea e cum procedeaza autoritatile competente in acest caz? sunt sanse sa se ajunga la urmarire penala?care sunt sansele sa i se fi dat un avertisment? Ar fi mai bine sa angajze un avocat sau un mediator ? Va rog frumos sa ma ajutati cun un raspuns...persoana e foarte disperata...
PV este de constatare a infractiunii flagrante si constituie actul de sesizare al organelor de urmarire penala.
Se deschide dosar penal si va fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de furt.
Fireste ca poate apela la un avocat, daca nu isi permite sa il angajeze, cel putin pentru consultanta.
Multumesc pentru raspunsul prompt! Are sanse ca totul sa se lase doar cu o amenda admistrativa? Cei de la magazin erau foarte calmi si spueau ca nu o sa se intample nimic pentru ca a fost cooperant si e la prima abatere...la fel si politistii.
Nu, nu se mai dispune amenda administrativa conf. NCP, este posibil in functie de circumstantele reale si personale sa se dispuna o solutie de renuntare la UP, iar daca reuseste sa se impace cu persoana vatamata, se dispune clasarea.
Daca prejudiciul a fot recuperat, reprezentantii magazinului nu se constituie parte civila in cauza, probabil urmeaza o clasare
ciprigst a scris:

Daca prejudiciul a fot recuperat, reprezentantii magazinului nu se constituie parte civila in cauza, probabil urmeaza o clasare

Nu se dispune clasare in situatia descrisa, fapta intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt, se poate dispune o solutie de renuntare la UP in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt magazin urmărire penală ContSters477673 ContSters477673 In cazul unui furt din magazin in urma căruia managerul magazinului a depus plangere ceea ce a dus la semnarea unui proces verbal intocmit de politie in care ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin ContSters477673 ContSters477673 In cazul unui furt din magazin in urma căruia managerul magazinului a depus plangere ceea ce a dus la semnarea unui proces verbal intocmit de politie in care ... (vezi toată discuția)
Urmari legale pentru conducatorul auto cu alcoolemie dianuk17 dianuk17 Buna ziua . As dori sa stiu daca in cazul unui accident de circulatie incare unul intre conducatorii auto este vinovat de neacordare de prioritate iar celalalt ... (vezi toată discuția)