avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Urmari legale pentru conducatorul auto cu alcoolemie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Urmari legale pentru conducatorul auto cu alcoolemie

Buna ziua . As dori sa stiu daca in cazul unui accident de circulatie incare unul intre conducatorii auto este vinovat de neacordare de prioritate iar celalalt are alcolemie de 0.56 in aerul expirat si 0.80 in sange cu deschidere de dosar cu urmarire penala pentru vatamare corporala din culpa pentru ambii conducatori auto, care pot fi urmarile legale pentru conducatorul auto cu alcolemie. In afara de suspendarea carnetului si amenda.
Poate face puscarie?
Va multumesc.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament ( nu este necesar sa editati mesajele cu litere majuscule)
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:33, 4 Septembrie 2014
Buna ziua!

Poate primi o condamnare cu inchisoarea sau poate sa obtina suspendarea executarii pedepsei,

Cu stima.

Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
Admin, administrator
Nefiind victime, ar putea "scapa" cu amenda penala, DACA este la prima abatere, nu are antecedente penale si a fot cooperant cu organele de cercetare penala, recunoscand fapta si acceptand recoltarea probei de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.Fiind vorba de vatamare corporala din culpa insa, in conditiile de mai sus,ar putea primi o pedeapsa cu suspendare.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
Din cate inteleg cel cu alcoolemie de 0,80 g/l alcool (nu depaseste pragul pentru a fi considerata fapta, infractiunea de la art.336 c.p.) nu este vinovat de producerea accidentului, prin urmare nu ar trebui sa pateasca nimic din punct de vedere penal, se va dispune clasarea. Se va suspenda insa exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
Se va dispune clasarea ( dreptul de a conduce pe drumurile publice fiind suspendat pentru 90 de zile ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala ContSters298050 ContSters298050 Buna seara. Am avut un accident eu cu autovehicul vayamatul cu motocicleta. Am avut in aerul expirat 0.0 Ce imi este frica de probele biologice deoarece ... (vezi toată discuția)
Rezultatul alcoolemie prima probă Elvis 2334 Elvis 2334 am primit rezultatul alcoolemie prima probă 0.80.a doua proba 0.70 ce sancțiuni mise poate aduce e posibil sa fiu judecat va mulțumesc (vezi toată discuția)
Accident care s-a soldat cu vătămări corporale, catalin1980000 catalin1980000 accident la trecerea de pietoni care s-a soldat cu vătămări corporale Ce articol va fi atasat si ce pedeapsa primeste vinovatul ? (vezi toată discuția)