avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu vatamare corporala

Buna seara. Am avut un accident eu cu autovehicul vayamatul cu motocicleta. Am avut in aerul expirat 0.0 Ce imi este frica de probele biologice deoarece inainte cu 3-4 ore de accident am baut 3 sferturi de bere asa trasa de par. ce se poate intampla daca iese putin la probe? sau daca refuz sa platesc aceste probe?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:55, 16 Septembrie 2013
Daca ati avut in aerut expirat 0 valoarea alcoolemiei, nu va faceti probleme pentru o eventuala infractiune privind conducerea pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Ar fi indicat sa platiti taxa pentru efectuarea acestor cercetari pentru ca prelungirea dosarului nu va avantajeaza.

Depinde cine va fi declarat vinovat in urma cercetarilor, asta pentru a sti daca vi se deschide dosar penal pentru vatamare corporala din culpa sau nu.
Care este stadiul dosarului? Ce a rezultat in urma primelor cercetari de la fata locului?
Da, in mod normal nu are cum sa iasa alcolemie.
Daca ar fi sa iasa , ar iesi sub limita pentru ca fapta sa constituie infractiune.
Deci, nu ar exista rsicul sa ajungeti la inchisoare.

Nici nu cred ca se procedeaza la recoltare daca a iesit zero alcolema.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
Admin, administrator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nici nu cred ca se procedeaza la recoltare daca a iesit zero alcolema.


HG1391
Art. 187. –Conducatorii de vehicule sau de animale implicati în accidente de circulatie din care a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane sunt obligati sa se supuna recoltarii probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau, dupa caz, a consumului de substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.

Din cate inteleg persoana vatamata este numai @MarianTGV.
Avand in vedere ca in etilotest a iesit 0.0 mg/l alcool pur în aerul expirat in mod sigur probele biologice vor indica o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Indiferent ca este sau nu vinovat de producerea accidentului permisul de conducere se suspenda ptr 90 de zile daca are sub 0.80 g/l, bineinteles cu exceptia 0.00 g/l.

Art.102- oug195
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;
Va multumesc mult. Pai la cercetari eu sunt vinovat si asta era clar. Vatamatul nu are leziuni a fost dus la spitau radiografii etc nu are nimic decat cateva zgarieturi mici pe un picior. El este cat de cat pasnic vrea doar despagubirile de la asigurare si dupaia sa face un act la notar cum ca ne-am impacat. asa a spus el. Ce miera teama ca mie mi-a iesit atunci 0 in aer expirat dar ce presimt ca iese ceva un pic la sange de chestia asta imi este frica. Din cate am inteles de la dumneavoastra daca iese o sa mi se ia permisul pe 90 de zile si atat. ce imi era frica de dosar sau cine stie ce complicatii pentru conducere sub influenta alchoolului iesit de la proba biologica. (reamitesc aerul expirat 0 )
Dosar penal s-a intocmit deoarece in urma accidentului a rezultat vatamarea sanatatii unei persoane.
Daca in urma cercetarilor se constata ca imprejurarile producerii accidentului nu constituie motive ptr incadrarea ca si infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice ( peste 0,8 g/l alcool pur in sange) atunci dosarul penal se va inchide cu NUP.
Numai in cazul in care rezultatul probelor biologice indica peste 0,0 g/l alcool pur in sange (max. 0,8) se dispune suspendarea permisului de conducere ptr 90 de zile (peste 0,8 se dispune trimiterea dosarului in instanta).
Permisul de conducere se suspenda si in cazul in care accidentul s-a produs din cauza nerespectarii unei reguli de circulatie ptr. care oug 195 prevede suspendarea p.c. (ex. depasire, trecere pe rosu, neacordare de prioritate, etc.)

Alte discuții în legătură

Accident rutier rosica rosica Accident rutier produs acum 2 ani si cateva luni ,cu vatamare corporala care are zile de spitalizare 89,cel vinovat de accident ,nu avea permis ,a mai fost ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcoolemie si fuga de la locul accidentului. consecinte lare lare in urma cu 3 luni am provocat un accident de circulatie. am fugit de la locul accidentului. am avut alcoolemie 0.50 in aerul pur expirat si o victima cu 45 ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan- Madalinzavoianu Madalinzavoianu Am facut-o de data asta am petrecut la niste pr ...dupa care am plecat cu ei cu masina mea si ne-am rasturna din cauza vitezei prea mari si a alcoolui ..La ora ... (vezi toată discuția)