avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Alcool la volan-
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Alcool la volan-

Am facut-o de data asta am petrecut la niste pr ...dupa care am plecat cu ei cu masina mea si ne-am rasturna din cauza vitezei prea mari si a alcoolui ..La ora 1:30 ne-am rasturnat la la ora 3:00 am ajuns la spital mi-a iesit rezultatul la aerul expirat 0.45 mg/l si astept rezultatele la sange intrebarile sunt ..Cam cand imi ajung ? Cat as putea avea sper ca nu peste 0.8 ? Ce ar putea sa-mi faca Dosar sau doar amenda ?Si cat timp risc sa raman fara permis? (mentionez am avut si 2 pers vatamate eu 7 zile de spitalizare si o prietena care a avut decat 3 zile) .... Am noroc ca-s prieteni foarte buni toti si nu au pretentii ...
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 11:28, 22 Martie 2015
Buna ziua! Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa ( pedeapsa - inchisoare de la 3 luni 1 an sau amenda ) in concurs cu savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, daca la prelevarea probelor biologice va rezulta o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange ( pedeapsa - inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda ). Fiind vorba de un concurs de infractiuni este putin probabil sa scapati doar cu o amenda.
Pentru vatamare corporala din culpa veti primi clasare daca victimele nu depun plangere.
CCR a constatat că sintagma “la momentul prelevării mostrelor biologice” din cuprinsul dispoziţiilor art. 336 alin. 1 din Codul penal este neconstituţională, in cazul dvs, raportat la distanta mare intre momentul accidentului si recoltarea probelor biologice, se va face calculul retroactiv al alcoolemie pentru a se stabili valoare avuta la momentul respectiv.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Dar pana la urma a intrat noul cod rutier in vigoare?
Ce anume va intereseaza ?
In OUG 195/2002 este reglementata circulatia pe drumurile publice, mai exista Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice HG1391/2002, iar infractiunile rutiere sunt in C.P.

Eu am facut accidentul pe data de 18 02 2015 dupa care cod rutier sa fiu sanctionat ? Dupa cel vechi sau cel nou auzisem ca se schimba .

Alte discuții în legătură

Accident sofer baut si victima,ce ne asteapta de la judecator? jianu00000 jianu00000 tatal meu a avut un accident,a avut o alcoolemie de 1,09 in aerul expirat,a mers de bunavoie la analize s-a inteles cu celalalt sofer ca nu va depune plangere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier ... CristiLazar CristiLazar Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier cu o alcoolemie de 0,52 mg in aerul expirat, iar in sange 1,39, in urma accidentului, au fost ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan iliescuadrian91 iliescuadrian91 Buna ziua , in urma cu 3 zile am fost depistat de catre organele de politie la volanul masiinii cu o alcolemie de 0.53 alcool pur in aer . Conform legii am ... (vezi toată discuția)