tatal meu a avut un accident,a avut o alcoolemie de 1,09 in aerul expirat,a mers de bunavoie la analize s-a inteles cu celalalt sofer ca nu va depune plangere ca se accidentase la un deget apoi a depus si pe el nu l-a anuntat,i-au dat ingrijiri medicale 35 de zile.nu stim ce urmareste ca noi nu avem bani sa-i dam sa-si retraga plangerea.Ce decizie il asteapta pe tatal meu,i s-a suspendat permisul,presupun ca nu o sa-i dea inchisoare pentru asa ceva...va rog sa ma ajutati!!!!!
Tatal dvs. va fi cercetat pentru urmatoarele infractiuni:
OUG 195/2002:
Art. 87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
si
Codul penal:
ART. 184 Vătămarea corporală din culpă
Fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 2^1, care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181, săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Dacă fapta a avut vreuna din urmările prevăzute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Când săvârşirea faptei prevăzute în alin. 1 este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru îndeplinirea unei anume activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Fapta prevăzută în alin. 2 dacă este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere arătate în alineatul precedent se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Dacă faptele prevăzute la alin. 3 şi 4 sunt săvârşite de către o persoană care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la unu la 3 ani, în cazul alin. 3, şi închisoarea de la unu la 5 ani, în cazul alin. 4.
Pentru faptele prevăzute în alin. 1 şi 3, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Cel mai probabil va fi condamnat la inchisoare cu suspendare.
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit, prin Decizia nr. 24, din 12 octombrie 2009, modul in care se constituie fapta conducatorului de autovehicul sau tramvai care a produs o vatamare corporala din culpa, in functie de cantitate de alcool depistata in sange.
Prin aceasta decizie, ICCJ a admis recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ privind interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 184 alin. 41 din Codul penal si art. 87 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata.
In acest sens, ICCJ a decis ca:
1. In cazul in care conducatorul de autovehicul sau tramvai este concomitent atat in stare de ebrietate, cat si cu o imbibatie alcoolica peste limita legala, se va retine concurs real intre infractiunea prevazuta la art. 184 alin. 4^1 din Codul penal si cea prevazuta la art. 87 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata.
2. In cazul in care conducatorul de autovehicul sau tramvai se afla in stare de ebrietate, fara insa a avea o imbibatie alcoolica peste limita legala, fapta sa constituie infractiunea unica prevazuta la art. 184 alin. 4^1 din Codul penal.
3. In cazul in care conducatorul de autovehicul sau tramvai nu se afla in stare de ebrietate, dar are o imbibatie alcoolica peste limita legala, exista o pluralitate de infractiuni sub forma concursului real intre infractiunea prevazuta la art. 184 alin. 3 din Codul penal si art. 87 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 sau intre art. 184 alin. 4 din Codul penal si art. 87 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002.
Permis retinut
tibuleac
Mi-a fost retinut permisul pt consumul de alcool,e si normal dar vreu sa stiu dak se poate sa mi-l anuleze din cauza alcoolemiei care am avuto adica 2,31 in ... (vezi toată discuția)