avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea in stare de ebrietate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea in stare de ebrietate

Buna ziua as avea si eu o intrbare si as vrea ca sa ma sjute cineva cu un respuns daca se poate.Am fost depistat in trafic cu masina conducând in stare de ebrietate in luna iulie anul acesta.Rezultatele de la sange mi-au venit 1,60,la prima proba si 1,40 la a doua proba.Sa inceput urmarirea penala,nu mi sa aprobat recalcularea la sange de catre parchet,acum dosarul este la parchet,si as vrea sa stiu daca in caz ca intra in vigoare legea admistriei eu pot beneficia de aceasta lege?Mentionez ca nu am facut vre-o tamponare si nici un alt eveniment rutier.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:06, 18 Decembrie 2013
Buna ziua.

Conform noului Cod Rutier Art. 79. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o Imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur In sange ori o concentratie ce depaseste 0,40 mg/l alcool pur In aerul expirat sau care se afla sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora se pedepseste cu Inchisoare de la 1 la 5 ani.
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Conform proiectului de lege sunt exceptate infracţiunile prevăzute în art.87, art. 89 şi art. 90 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare plus alte infractiuni (vezi linkul).

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema mare ... conducere fara carnet sub influenta alcoolului, numere provizorii expirate mirceayou85 mirceayou85 [quot]as avea rugamintea. daca puteti sami raspundeti . la o cauza. pe care am comiso si cred eu cai grav . sa incep direc fara povesti . am fost sub influenta ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan patalina patalina Am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de 1,80 la prima proba si 1,60 la a doua proba . Am fost trimis in judecata. Nu am antecedente . Ce risc in ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Floryyyn Floryyyn Buna ziua.Am o mare rugaminte la dvs. Va rog sa-mi spuneti si mie ce as putea sa patesc daca am fost implicat intr-un accident rutier. Am lovit in spate o ... (vezi toată discuția)