avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de 1,80 la prima proba si 1,60 la a doua proba . Am fost trimis in judecata. Nu am antecedente . Ce risc in instanta ? Ce verdict pot da judecatorii ?#-o
inchisoare, cu executare..o pedeapsa orientata spre minimul prevazut de lege..:(
dar, la modul in care trece timpul nici nu o sa o simtiti
Dvs a savarsit infractiunea reglementata si sanctionata de art. 87, alin.1
din Codul rutier
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de
catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

In practica instantelor in cazul savarsirii acestei infractiuni se aplica pedeapsa
suspendarii conditionate sau sub supraveghere.
Alcoolemia o aveti in scadere, ceea ce inseamna ca la momentul savarsirii
infractiunii aveati o alcoolemie de peste 1,8 la mie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat - alcool davyd davyd Acum vreo 7 luni de zile conduceam am fost depistat in trafic conducand sub influenta alcoolului,alcolemie de 1.3 in sange dupa venirea probelor,miau suspendta ... (vezi toată discuția)
Conducerea in stare de ebrietate pyl pyl Buna ziua as avea si eu o intrbare si as vrea ca sa ma sjute cineva cu un respuns daca se poate.Am fost depistat in trafic cu masina conducând in stare de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan alinutza9 alinutza9 alcoolemie mare la volan;ridicare carnet de conducere:care sunt consecintele? (vezi toată discuția)