avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere suspendat - alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere suspendat - alcool

Acum vreo 7 luni de zile conduceam am fost depistat in trafic conducand sub influenta alcoolului,alcolemie de 1.3 in sange dupa venirea probelor,miau suspendta carnet fara drept de conducere.....la scurt timp mau prins din nou cam dupa 4 luni tot baut din nou cam, aceeasi alcolemie,in ambele cazuri nu am fost momentan judecat si nam primit nici o pedeapsa......cel mai grav e ca dupa a doua fapta mau oprit in trafic nu facusem nimic dar fara alcool.poate cineva va rog sami spun cam ce pedeapsa maxima as putea risca? va rog frumos...multumesc mult!!!!!
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 17:43, 19 Mai 2011
nimeni nu poate sa va estimeze pedeapsa mai ales ca inteleg ca exista concurs de infractiuni. Angajati un avocat care sa incerce sa va obtina maximul posibil idn circumstantele reale si personale, poate chiar o aplicare a art 320 CPP.
deci... prima fapta- conducere sub influenta alcoolului, infractiune in cazul alcoolemiei inregistrate, a doua oara - doua infractiuni odata- conducere cu imbibatie alcoolica peste limita si conducere fara drept, a treia data- conducere fara drept...avand in vedere gradul de pericol, o sa fie cu executare, asa sper. cred ca 2 ani si jumatate, 3 ani..ii aveti asigurati
Este vorba de 2 infractiuni la regimul circulatiei.
Prima, este reglementata de art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
A doua, de art.86. - (2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Dupa ce ati fost depistat prima oara, nu mai aveati drept de conducere, intrucat dovada este fara valabilitate.
Va recomand angajarea unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea in stare de ebrietate pyl pyl Buna ziua as avea si eu o intrbare si as vrea ca sa ma sjute cineva cu un respuns daca se poate.Am fost depistat in trafic cu masina conducând in stare de ... (vezi toată discuția)
Circulatie - alcool la volan, recuperare permis mihai_gaby mihai_gaby Am fost prins baut la volan. Fara accident etc. Am uitat sa aprind farurile si mau oprit. Alcolemie 4,5 aer expirat am fost si la probe de singe. Am declarat ... (vezi toată discuția)
Ce risc - alcoolemie 0.9% in aerul expirat GabySMG GabySMG Buna seara..as vrea sa stiu si eu care sunt riscurile infractiunilor conducere fara permis si in stare de ebrietate..am fost prins cu masina pe un drum ... (vezi toată discuția)