avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie - alcool la volan, recuperare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie - alcool la volan, recuperare permis

Am fost prins baut la volan. Fara accident etc. Am uitat sa aprind farurile si mau oprit. Alcolemie 4,5 aer expirat am fost si la probe de singe. Am declarat ca am diabet si iau medicamente.
Problema este ca au trecut 3 luni de cînd nu mai am carnet si nu am primit nici nu raspuns de la politie.
Cineva mia zis ca daca nu am nici un raspuns in 60 zile pot sa ma duc sa imi ridic permisul de conducere.

Va multumesc anticipat de sfat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:00, 27 August 2013
Cine v-a zis ce v-a zis nu v-a zis ceva adevarat.
Daca nu platiti probele biologice veti astepta destul de mult pana veti primi un raspuns.

Acum aveti intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului, peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat inseamna dublu in sange, adica peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ceea ce reprezinta o infractiune care se pedepseste conform art. 87 alin. (1) din OUG195

Daca aveti diabet nu aveti voie sa consumati bauturile alcoolice iar medicamentele pentru diabet nu influenteaza rezultatele probelor biologice.

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Mergeti la politie si interesati-va de stadiul dosarului penal, care sunt rezulatele probelor biologice (daca s-au primit), angajati-va un aparator deoarece in astfel de cazuri dosarul ajunge in instanta iar in urma hotararii judecatoresti permisul se va anula si veti putea obtine un nou permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hot. judecatoresti.
Pedeapsa cu suspendare nu este obligatorie si din acest motiv aveti nevoie de ajutor specialziat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)