avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce risc - alcoolemie 0.9% in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce risc - alcoolemie 0.9% in aerul expirat

Buna seara..as vrea sa stiu si eu care sunt riscurile infractiunilor conducere fara permis si in stare de ebrietate..am fost prins cu masina pe un drum judetean si aveam in aerul respirabil 0,90%0 alcol. vreau sa stiu mai exact ce sanse sunt sa iau pedeapsa cu executare..Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
GabySMG, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pruna Loredana , Avocat 00:12, 25 Iulie 2013
Atat infractiunea de conducere pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere cat si cea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice se sanctioneaza cu pedeapsa de la 1-5 ani. In acest caz faptele sunt concurente, cele doua pedepse se vor contopi si veti primi o singura pedepsa.
Daca recunoasteti faptele, nu ati vatamat pe nimeni, nu ati produs vreo paguba materiala, nu ati mai fost condamnat anterior pentru savarsirea vreunei infractiuni, tinand cont si de circumstantele personale ale Dvs., atunci cel mai probabil veti primi o pedepsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani. (2) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(1) se sanctioneaza si persoana care conduce un autovehicul sau un tramvai si care se afla sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
Asfel cum vi s-a raspuns in mesajul anterior, la individualizarea pedepsei se va avea in vedere si circumstantele atenuante. Indicat ar fi sa depuneti documente in acest sens, pentru ca modalitate de executare sa fie cu suspendare.
am uitata sa mentionez ca nam antecedente..si vreau sa stiu cemi recomandati ca inca nici nau venit probele de sange..mai exact dosaru este in curs de desfasurare.ce pot face sa fie mai bn pentru mn?
Sa mergesti sa achitati taxa la Serviciul de Medicina Legala pentru a se comunica mai repede rezultatul si sa dati declaratie in prezenta unui aparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat - alcool davyd davyd Acum vreo 7 luni de zile conduceam am fost depistat in trafic conducand sub influenta alcoolului,alcolemie de 1.3 in sange dupa venirea probelor,miau suspendta ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan carok carok buna ziua.as avea o nelemurire de acea apelez la voi.in data de 24 09 2010 am fost prins de politie si am fost testat cu alcoltestul si am avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Prins beat,minor si fara permis cristiano18 cristiano18 Un prieten de al meu a fost prins conducand masina sub influenta bauturiilor alcoolice avand 0,68 in aerul expirat ,ne avand permis de conducere (17 ani) ce ... (vezi toată discuția)