avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

buna ziua.as avea o nelemurire de acea apelez la voi.in data de 24 09 2010 am fost prins de politie si am fost testat cu alcoltestul si am avut o alcolemie de 0 58 in aeru expirat am fost dus la spital si au fost luate probe biologice de sange.dupa 3 saptamani mia venit rezultatul 1 ,20 1,30 alcol in sange ca urmare a alcolului ar trebui sa anuleze permisu.inrebarea mea este ce sanse as avea ptr a ramane cu permisu .sant disperat va rog ajutatima.va multumes
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
carok, utilizator
Va cred ca sunteti disperat dar din pacate sanse sa ramaneti cu permisul nu prea vad.
Lecturati totusi o varianta de aparare , in situatia in care va aflati in situatia recoltarii probelor biologice cu ac si seringa.
www.avocatnet.ro/content/for... .
In situatia anularii permisului va veti putea prezenta la examen pentru obtinerea unui alt permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un an de la data ramanerii defintive a hotararii de condamnare si asta in situatia aplicarii unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendare excutarii pedepsei sub supraveghere.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Solicitati recalcularea teoretica a alcoolemiei avuta la ora producerii faptei si nu la ora recoltarii. Administrati si probe testimoniale in dosar. Angajati va avocat.
Ati savarsit infractiuena de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice
avand in sange o imbibatie alcoolica de peste 0,8 la mie.
Permisul nu il mai puteti obtine, insa aveti dreptul ca la un an dupa
ce hotararea de condamanre ramane definitiva sa dati examen din
nou pentru permis.

Art.87. -din Codul rutier prevede ca conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(1) se sanctioneaza si persoana care conduce un autovehicul sau un tramvai si care se afla sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
(3) Substantele sau produsele stupefiante, precum si medicamentele cu efecte similare acestora se stabilesc de catre Ministerul Sanatatii, iar lista acestora se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Daca persoana aflata în una dintre situatiile prevazute la alin.(1) sau (2) efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori se afla în procesul de instruire practica a unei persoane pentru obtinerea permisului de conducere sau în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani.
(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare conducere sub influenta alcoolului carmen_sillva carmen_sillva Conducerea pe drumurile publice a autoturismului avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l este considerata infractiune savarsita cu intentie? multumesc (vezi toată discuția)
Accident rutier flrncristea flrncristea am facut un accident rutier cu o alcoolemie de 0.96 in aer respirat avariind doar masina,dar fara victime sau alte masini.cum as putea iesi din aceasta ... (vezi toată discuția)
Alcolemie 1,80 gyc28 gyc28 am o alcolemie de 180 la mie accident fara victime e prima abatere nu am antecedente ce se antampla? suspendare sau ecxecutare si cam cat? care sat pasi ... (vezi toată discuția)