avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis retinut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis retinut

Mi-a fost retinut permisul pt consumul de alcool,e si normal dar vreu sa stiu dak se poate sa mi-l anuleze din cauza alcoolemiei care am avuto adica 2,31 in aerul expirat probele la sange ink nu au venit,sau ce suspendare poate sa-mi dea pt permis.multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 19:52, 7 Martie 2010
La valoarea mentionata ,va mai faceti vise?
~ Conținut șters la cerere ~
Legiuitorul a renunţat să mai incrimineze conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află în stare de ebrietate, preferând să sancţioneze numai conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge ori o concentraţie ce depăşeşte 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dacă gradul de îmbibaţie alcoolică se situează sub această limită, conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice constituie contravenţie, prevăzută de art. 89 lit. (a).
Daca este vorba despre o alcoolemie de peste 0,80 in sange , respectiv 2,31, conform Ord.195/2002 ati savarsit infractiunea de conducere in stare de ebrietate .
Această infracţiune este o infracţiune de pericol, sancţionată chiar dacă nu s-a produs vreun accident în urma săvârşirii ei. Prin incriminarea ei, legiuitorul a urmărit asigurarea securităţii circulaţiei, pedepsind simplul fapt al conducerii unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice, prevăzând chiar gradul de îmbibaţie alcoolică de la care operează răspunderea penală.
Prin „îmbibaţie alcoolică” se înţelege gradul de concentrare a alcoolului din corpul uman, exprimat în grame la litrul de sânge ori miligrame în aerul expirat.
Potrivit art. 80 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, stabilirea concentraţiei de alcool în sânge se face prin recoltarea probelor biologice în instituţiile medico – legale abilitate, iar cea a concentraţiei de alcool în aerul expirat, prin mijloace tehnice certificate, potrivit legii.
Starea de ebrietate se defineşte ca fiind starea de tulburare psihofiziologică produsă sub influenţa intoxicaţiei alcoolice asupra însuşirilor psihofizice ale făptuitorului şi rezultă din tulburările psihosenzoriale, caracterizate prin dezorientare , confuzie, alterarea judecăţii, a memoriei, cât şi tulburările neuromusculare, constând în special în tulburări de echilibru şi coordonare, deosebit de periculoase pentru siguranţa circulaţiei.

Potrivit art.37: „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se află în stare de ebrietate se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani.

Potrivit art. 101. - (1) Permisul de conducere se anuleaza de catre seful inspectoratului judetean de politie, Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau al directiei politiei specializate din Inspectoratul General al Politiei Române pe a carei raza de competenta a fost comisa fapta, în cazul în care titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva:

a) pentru infractiunile care au avut ca urmare moartea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane ori de distrugere a unuia sau mai multor vehicule, savârsite ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;

b) pentru infractiunile prevazute la art. 77, art. 78 alin. (2) si la art. 79 alin. (1), (3) si (4);

c) pentru infractiunile prevazute la art. 81 alin. (1);

d) în cazul aplicarii pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule.

(2) Permisul de conducere se anuleaza si în cazul în care titularul acestuia a decedat.
Deci, cel mai bine ste sa va angajati un avocat care sa va reprezinte.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan = anulare permis? rafaell222 rafaell222 buna ziua.am o problema care ma streseaza f mult.in urma cu 2 zile am fost prins la volan dupa ce am baut cateva pahare cu vin.rezultatul la etilotest a fost ... (vezi toată discuția)
Noul cod rutier Ilieoelena Ilieoelena Este adevarat ca in noul cod rutier nu este infractiune alcoolemia sub 0,15mg\\l alcool pur in aerul expirat . Daca da as vrea sa stiu articolul , nr HG si ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului - refuz etilotest, efectuarea probei biologice robert1991 robert1991 Pe 30.12 .2012 am fost oprit de politia locala ,fiind suspect pentru consum de alcool care a chemat politia rutiera pentru a mi se prelua probe .Am refuzat ... (vezi toată discuția)