avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate danucky

Activitate danucky

chestia cu penalitatile mi se pare un mare abuz, mai ales pt faptul ca drepturile de autor au intrat sub incidenta platii contributiilor abia din 1 iulie 2010, cum ramane cu neretroactivitatea legilor? nu putea nimeni sa prevada in 2008/9 ca niste idioti o sa modifice codul fiscal in 2010. => temeiuri pentru atacarea ordonantei la curtea constitutionala?
sau ca sa fiu si mai concret, cazul este urmatorul: sotia a avut pana in august 2008 contract de munca, din septembrie 2008 pana in octombrie 2009 numai contract de drepturi de autor, iar din noiembrie 2009 si contract de munca din nou, ce anume ar trebui sa plateasca acum cand merge sa depuna prima declaratie la sanatate (in iulie nu are inregistrat venit din drepturi de autor, deci prima inregistrare va fi in august). Drepturile de autor cad sub incidenta obligativitatii platii contributiei doar de la 1 iulie, inseamna ca trebuie sa plateasca 14 luni x salariul minim brut?
deci se plateste cota pentru salariul minim brut, nu la sumele efective incasate ca drepturi de autor (care nu au cazut sub incidenta legii contributiilor decat de la 1 iulie 2010)?
stie cineva care este baza legala pentru care casele de asigurari de sanatate solicita plata retroactiva pentru ultimii 5 ani a contributiilor de la persoanele cu activitati independente/drepturi de autor care nu au/aveau si contract de munca?