Copilul vrea sa mearga cu mine si intradevar aceasrta este partea cea mai usoara , problemele celelalte sunt mult mai complicate deoarece el doreste sa divortam pe cale amiabila si se grabeste . Insista chiar sa merg cu el sa completam cererea de divort cat mai repede. I-am spus ca trebuie sa ma consult cu un avocat si s-a enervat foarte rau amenintandu-ma ca ma da afara . Doreste cu orice pret sa vina cu acea persoana acasa si nu poate atata timp cat sunt eu . Acea persoana este si ea casatorita insa sotul ei nu stie nimic . Asteapta sa plec eu si abia atunci ea va pleca de acasa pur si simplu fara nicio explicatie . A spus ca pana la pronuntarea divortului se va muta cu chirie impreuna cu ea . Pot sa-l acuz de abandon de familie daca se va ajunge aici ?Ma va ajuta la procesul de divort daca el pleaca din casa ?
Multumesc pentru sfaturi .
Ma afecteaza in vre-un fel la divort daca ma mut la parinti mei ? Sa raman la domiciliul lui pana se incheie divortul ?Este mai bine daca il las pe el sa inainteze divortul sau s-o fac eu ?
buna seara ,
sotul meu vrea sa divorteze dupa 18 ani de casatorie , un ultimul an a cunoscut pe cineva si doreste ca eu sa plec din casa cu copilul ( avem impreuna un baiat de 13 ani ) pentru a se muta cu persoana respectiva . Casa in care locuim este a mamei lui . In ultimii 6 ani impreuna am facut mai multe credite de nevoi personale pe care le achitam la timp . Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1 . Exista vre-o cale legala ca sotul meu sa-mi preia creditul ( acesta doreste ca eu sa parasesc domiciliul cat mai repede impreuna cu copilul "asigurandu-ma "ca o sa achite el creditul meu in urmatorii 5 ani )
2.Se poate face vre-un act notarial in care se obliga sa-mi plateasca ratele ?
3. Cum sa procedez pentru incredintarea copilului si pensia alimentara fara dreptul de a lua copilul in vizita la domiciliul lui . Acesta are salariul minim pe cartea de munca insa detine si un PFA.
4. Ce se poate face in cazul in care s-a achizitionat o masina in lising pe firma altei persoane dar la care am contribuit timp de 4 ani cu bani .
5. Cat timp dureaza divortul in cazul in care este si un copil la mijloc .