avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort, credit, incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort, credit, incredintare copil

buna seara ,
sotul meu vrea sa divorteze dupa 18 ani de casatorie , un ultimul an a cunoscut pe cineva si doreste ca eu sa plec din casa cu copilul ( avem impreuna un baiat de 13 ani ) pentru a se muta cu persoana respectiva . Casa in care locuim este a mamei lui . In ultimii 6 ani impreuna am facut mai multe credite de nevoi personale pe care le achitam la timp . Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1 . Exista vre-o cale legala ca sotul meu sa-mi preia creditul ( acesta doreste ca eu sa parasesc domiciliul cat mai repede impreuna cu copilul "asigurandu-ma "ca o sa achite el creditul meu in urmatorii 5 ani )
2.Se poate face vre-un act notarial in care se obliga sa-mi plateasca ratele ?
3. Cum sa procedez pentru incredintarea copilului si pensia alimentara fara dreptul de a lua copilul in vizita la domiciliul lui . Acesta are salariul minim pe cartea de munca insa detine si un PFA.
4. Ce se poate face in cazul in care s-a achizitionat o masina in lising pe firma altei persoane dar la care am contribuit timp de 4 ani cu bani .
5. Cat timp dureaza divortul in cazul in care este si un copil la mijloc .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:37, 1 Septembrie 2010
1. Da, acordul bancii prin care este de acord cu substitutia deditorului insa ma indoiesc ca banca va fi de acord.
2. Da, insa problema nu este ce obligatii isi asuma prin acest act notarial ci cum garanteaza ca se va tine de promisiune. Ar fi de preferat sa va garanteze cu o ipoteca (poate il ajuta mama lui). Altfel daca nu plateste va trebui sa-l dati in judecata, proces care poate fi de lunga durata in timp ce banca va executa silit.
3. Aratati ca-i puteti asigura copilului conditii bune de crestere si educare si ca acesta doreste sa stea cu d-voastra. In nici un caz nu va sfatuiesc sa il opriti pe copil sa mearga la tatal lui. De fapt acesta ar putea sa fie un motiv destul de serios pentru care sa nu va fie incredintat d-voastra minorul. Chiar daca o urati pe femeia aceea si pe barbatul care v-a dezamagit asta nu are nimic de-a face cu minorul si cu relatiile sale cu tatal. Pensia de intretinere se plateste la pana la nivelul de 1/4 din veniturile din munca ale celui obligat la intretinere asadar inclusiv cele obtinute din alte activitati care presupun munca.
4. Nimic fata de sot. Daca aveti inscrisuri cu care sa divediti ca ati platit puteti sa-i cereti celui care a luat autovehiculul in leasing sa va inapoieze banii.
5. Depinde de mai multe elemente insa durata medie ar fi cam de 3-4 luni de la data depunerii actiunii si pana la ramanerea definitiva a hotararii de divort DACA nu se face apel. Cu caile de atac (ape, recurs) e greu de anticipat, depinde de prea multe elemente ca sa ma pot pronunta.
Multumesc pentru sfaturi .
Ma afecteaza in vre-un fel la divort daca ma mut la parinti mei ? Sa raman la domiciliul lui pana se incheie divortul ?Este mai bine daca il las pe el sa inainteze divortul sau s-o fac eu ?
Dupa parerea mea nu ar trebui sa plecati decat daca ati deschide dvs. procesul pt ca se va face ancheta sociala.
Sunt multe probleme de discutat in cazul dvs. si sfaturi concrete nu veti putea primi decat de la avocatul pe care doriti sa il angajati.
Trebuie gandit pe toate fetele cine ar fi mai bine sa deschida divort si cand...
Exista si problema cu creditul care si ea ar trebui rezolvata mai inainte de proces...
Situatia nu este chiar simpla...
Ar trebui sa platiti avocatul si sa mearga la banca cu dvs. sa nu aiba loc confuzii.
Cu minorul cred ca va fi partea cea mai usoara daca vrea la dvs...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Copilul vrea sa mearga cu mine si intradevar aceasrta este partea cea mai usoara , problemele celelalte sunt mult mai complicate deoarece el doreste sa divortam pe cale amiabila si se grabeste . Insista chiar sa merg cu el sa completam cererea de divort cat mai repede. I-am spus ca trebuie sa ma consult cu un avocat si s-a enervat foarte rau amenintandu-ma ca ma da afara . Doreste cu orice pret sa vina cu acea persoana acasa si nu poate atata timp cat sunt eu . Acea persoana este si ea casatorita insa sotul ei nu stie nimic . Asteapta sa plec eu si abia atunci ea va pleca de acasa pur si simplu fara nicio explicatie . A spus ca pana la pronuntarea divortului se va muta cu chirie impreuna cu ea . Pot sa-l acuz de abandon de familie daca se va ajunge aici ?Ma va ajuta la procesul de divort daca el pleaca din casa ?
1)cu acordul bancii se poate prelua. daca sotul e nerabdator sa scape de dvs si de copilul vostru #-o ,asa si dvs santeti nerabdatoare sa scapati de credit asa ca, tarati-l la banca.
2)hartia de la notar nu va apara in fata bancii.
3) trebuie sa aveti motive intemeiate daca atunci cand se va discuta programul de vizita (daca tatal cere unul), sa va opuneti luarii minorului la domiciliul tatalui, le discutati in instanta.
4) nimic, daca nu aveti dovezi ca ati imprumutat firma cu banii vostri
5) daca exista intelegere, 2-3 termene

pt ca nu poate fi vorba de un divort prin acord, nu aveti ce cerere sa semnati, daca o inainteaza el
nu are cum sa va dea afara, fara un ordin de evacuare.
daca pleaca de acasa si nu va acorda sprijin in intretinerea copilului, ii puteti face plangere pt abandon, (poate ar fi bine sa faceti asta numai dupa ce va preia creditul).
in cazul in care nu-l poate sau nu vrea sa-l preia (creditul)se poate sa-l "partajati" in instanta, cu citarea bancii
va ajuta in motivarea cererii de divort ( daca va ganditi s-o inaintati dvs)si eventual in a-i pasa lui intreaga vina pt destramarea acestei casnicii
v-ar fi de ajutor un avocat care sa va asiste pe parcursul procesului
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)
Cum sa faca? gabytoma gabytoma Verisoara mea s-a separat de sotul ei dupa aproape 20 ani de casnicie (motivul:a inselat-o si a determinat-o prin purtarea lui sa plece la mama ei ).Inainte sa ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj. paloma1 paloma1 Buna tuturor, Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)