avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sfat înaintare divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sfat înaintare divorț

Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles și a început sa ma amenințe ca o sa mi ia copilul. Menționez ca are probleme cu alcoolul, violenta verbala fata de mine(am ceva înregistrări când era beat, ma înjură,ma jignește) din păcate părinții mei nu sunt de-acord cu acest divorț. Dacă as părăsi domiciliul alături de copil , sa ma mut intr o chirie , ma poate decade din drepturi sau ma poate trece la părăsire de domiciliu?
El nu vrea sa mi dea divorțul. Ce trebuie sa fac? Vreau sa plec de aici și nu se pune problema sa las copilul cu ei.(soacra și socrul care este bolnav cu handicap avansat)
Îmi puteți da un sfat va rog?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:54, 30 Martie 2023
Din care drepturi sa va decada, doamna?
Plecati cu copilul, cereti apoi in instanta divortul, sa exercitati impreuna (sau singura, daca exista motive temeinice) autoritatea parinteasca, se stabileasca locuinta copilului la dvs, ca tatal sa plateasca pensie.
Nu va decade nimeni din drepturi de vreun fel si nu exista vreo pedeapsa ca plecati de acasa. De asemenea, nu conteaza ca sotul nu " va da divortul".
Ce idee, de ce parintii nu sunt de acord cu divortul? Sa stea ei cu el daca le e drag.
Ar fi bine sa aveti avocat la divort, un loc de munca si bani de chirie.
Nu contează ca soțul socrii, părinții dvs nu sunt de acord, important este sa doriți dvs.Daca aveți un job,realizați venituri,va ajuta cineva din familie sau stați cu chirie aveți toate argumentele pt ca minora sa stea cu dvs adică domiciul sa fie stabilit la dvs..Plecați liniștită,discutați cu un av și începeți urgent demersurile pt divorț.
Plecați împreună cu copilul oricand sunteți dvs pregătită și deschideți urgent proces pentru divorț și stabilirea domiciliului copilului la dvs.
Copilul este la vârsta la care încă este dependent de dvs plus ca v-ați ocupat îndeaproape de el pana în prezent astfel încât nu sunt șanse sa-i fie dat tatalui. Desfacerea căsătoriei se realizează indiferent ca soțul dvs dorește sau nu acest lucru.
Contactați un avocat recomandat sau de pe forum din lista consultanților care sa va explice in detaliu toate aspectele și demarati procesul.


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu contează ca soțul socrii, părinții dvs nu sunt de acord, important este sa doriți dvs.Daca aveți un job,realizați venituri,va ajuta cineva din familie sau stați cu chirie aveți toate argumentele pt ca minora sa stea cu dvs adică domiciul sa fie stabilit la dvs..Plecați liniștită,discutați cu un av și începeți urgent demersurile pt divorț.

Nu realizez venituri momentan pana la sf lunii Iunie deoarece am rămas însărcinată pe timpul liceului și beneficiez și la moment de indemnizație de creștere copil. Însă ma poate ajuta cineva cu chirie.
Buna ziua,

Va puteti muta oricand, luand copilul cu dumneavoastra.

Nu trebuie sa anuntati autoritatile.

Puteti, insa, depuneti actiunea de divort.

Divortul va fi pronuntat, avand in vedere motivele pe care le puteti invoca, anume dependenta de alcool, violenta verbala manifestata de sotul dumneavoastra, in timpul casatoriei.

Nu este aplicabila sanctiunea decaderii din drepturile parintesti.

Puteti locui intr-un imobil inchiriat.

Locuinta minorului va fi stabilita la dumneavoastra, conform art. 400 din Codul civil, avand in vedere interesul superior al minorului.


Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Parasire casa conjugala marinalina marinalina Buna ziua! am si eu nevoie de cateva informatii, eu si sotul meu nu ne mai intelegem,el consuma alcool si nu vrea sa se schimbe,eu vreau sa plec de acasa ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor vladutionel vladutionel buna ziua!. M-am despartit de sotul meu dupa 14 ani de casnicie.avem un copil de 11 ani. impreuna am sta cu chirie de 2 ani.el a plecat la parintii lui si eu ... (vezi toată discuția)