avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort, credit, incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort, credit, incredintare copil

buna seara ,
sotul meu vrea sa divorteze dupa 18 ani de casatorie , un ultimul an a cunoscut pe cineva si doreste ca eu sa plec din casa cu copilul ( avem impreuna un baiat de 13 ani ) pentru a se muta cu persoana respectiva . Casa in care locuim este a mamei lui . In ultimii 6 ani impreuna am facut mai multe credite de nevoi personale pe care le achitam la timp . Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1 . Exista vre-o cale legala ca sotul meu sa-mi preia creditul ( acesta doreste ca eu sa parasesc domiciliul cat mai repede impreuna cu copilul "asigurandu-ma "ca o sa achite el creditul meu in urmatorii 5 ani )
2.Se poate face vre-un act notarial in care se obliga sa-mi plateasca ratele ?
3. Cum sa procedez pentru incredintarea copilului si pensia alimentara fara dreptul de a lua copilul in vizita la domiciliul lui . Acesta are salariul minim pe cartea de munca insa detine si un PFA.
4. Ce se poate face in cazul in care s-a achizitionat o masina in lising pe firma altei persoane dar la care am contribuit timp de 4 ani cu bani .
5. Cat timp dureaza divortul in cazul in care este si un copil la mijloc .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:37, 1 Septembrie 2010
Multumesc foarte mult . Acum stiu cum sa procedez si o sa-mi angajez un avocat . Multumesc!
Ideea este ca aveti nevoie de avocat si pana la demararea procedurii judiciare intrucat daca incepeti procesul haotic veti avea probleme.

Primul pas, mai inainte de a se deschide procesul, il constituie lamurirea problemelor cu banca si insotita de avocat nu va exista riscul de a intelege in mod greit problema.
Al doilea pas ar fi o discutie cu sotul dvs. dupa ce stiti exact cum se poate proceda cu banca si ce accepta sau ce nu accepta aceasta.
Succes!

avocat Claudiu Lascoschi
ar fi mai bine sa ramaneti in casa pana la pronuntarea divortului.
Da, nu este recomandabil sa paraseasca domiciliul comun mai ales ca exista si o coproprietate devalmasa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)
Cum sa faca? gabytoma gabytoma Verisoara mea s-a separat de sotul ei dupa aproape 20 ani de casnicie (motivul:a inselat-o si a determinat-o prin purtarea lui sa plece la mama ei ).Inainte sa ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj. paloma1 paloma1 Buna tuturor, Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)