avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate madahr

Activitate madahr

Buna ziua,

Vin catre dvs cu urmatoarele situatii:

1. O societate care are 225 de salariati nu are contract colectiv de munca intentioneaza sa initieze negocierea colectiva. In cadrul societatii nu exista un sindicat, dar sunt 35 de persoane care au venit prin transfer de intreprindere si fac parte din 3 sindicate diferite. Angajatorul va informa pe toti salariatii sai despre intentia sa de negociere si le va da un termen in care sa-si aleaga reprezentantii salariatilor.
Intrebarea este daca cele 35 de persoane care fac parte din cele 3 sindicate le pot solicita acestora sa-i reprezinte in baza unui mandat. In cazul in care pot fi reprezentanti de sindicate restul salariatilor care nu fac parte din aceste sindicate si nu ar dori sa fie reprezentate de acestea isi pot alege reprezentantii salariatilor, iar la negociere toti salariatii vor fi reprezentati atat de sindicate cat si de reprezentantii salariatilor alesi?

2. Angajatorul poate fi reprezentat la negociere de catre un consultant extern?

Multumesc

Multumesc
Buna ziua.
O salariata aflata in concediu ingrijire copil se va intoarce la locul de munca si astfel va inceta suspendarea cim. Din motive economice, tehnologice si structurale angajatorul doreste sa o treaca in somaj tehnic (in perioada in care a fost in cic in departamentul din care face parte a ramas doar ea) Este posibil sa o treca in somaj tehhnic din a doua zi de cand reincepe activitatea si daca da, care ar fi perioada maxima?
Multumesc