avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Vin catre dvs cu urmatoarele situatii: 1. O ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Vin catre dvs cu urmatoarele situatii: 1. O societate ...

Buna ziua,

Vin catre dvs cu urmatoarele situatii:

1. O societate care are 225 de salariati nu are contract colectiv de munca intentioneaza sa initieze negocierea colectiva. In cadrul societatii nu exista un sindicat, dar sunt 35 de persoane care au venit prin transfer de intreprindere si fac parte din 3 sindicate diferite. Angajatorul va informa pe toti salariatii sai despre intentia sa de negociere si le va da un termen in care sa-si aleaga reprezentantii salariatilor.
Intrebarea este daca cele 35 de persoane care fac parte din cele 3 sindicate le pot solicita acestora sa-i reprezinte in baza unui mandat. In cazul in care pot fi reprezentanti de sindicate restul salariatilor care nu fac parte din aceste sindicate si nu ar dori sa fie reprezentate de acestea isi pot alege reprezentantii salariatilor, iar la negociere toti salariatii vor fi reprezentati atat de sindicate cat si de reprezentantii salariatilor alesi?

2. Angajatorul poate fi reprezentat la negociere de catre un consultant extern?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:25, 28 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Salariatii pot fi reprezentati , dacă nu există sindicate constituite la nivelul unității, de către reprezentanții angajaților/lucrătorilor aleși prin votul a cel puțin jumătate plus unu din numărul total al angajaților/lucrătorilor din unitate și mandatați special în acest scop,
In opinia mea, alte sindicate nu pot participa la negocieri decat daca sunt constituite la acelasi angajator.

2. Angajatorul, la nivel de unitate, va fi reprezentat de către organul de conducere al acesteia, stabilit prin lege, statut ori regulament de funcționare, după caz;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vin catre dvs cu urmatoarele situatii: 1. o societate ... madahr madahr Buna ziua, Vin catre dvs cu urmatoarele situatii: 1. O societate care are 225 de salariati nu are contract colectiv de munca intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara, invitatia/anuntul prin care angajatorul inițiază ... madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Invitatia/anuntul prin care angajatorul inițiază intentia de negociere a CCM se trimite pe e - mail la ITM sau este suficient doar să o ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de unitate Alina Pene Alina Pene Administratorul poate face parte din comisia de negociere a CCM la nivel de unitate? Nr. reprezentantilor salariatilor trebuie sa fie egal cu nr. membrilor ... (vezi toată discuția)