avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelapintea

Activitate mihaelapintea

Răspuns la discuția Concediu prenatal - pasi
nu. ma refer la cele 124 zile concediu pre/postnatal , cel care se ia inainte de intrarea in concediul de crestere copil
Buna ziua ,


As dori sa imi spuneti care sunt pasii ( ce documente ) pe care ar trebui sa ii urmez in vederea intrarii in concediu prenatal si pentru stabilirea indemnizatiei concediului prenatal . De asemenea as dori sa stiu cum se calculeaza cuantumul concediului prenatal , avand in vedere ca in ultimile 12 luni am lucrat astfel :
1. 10.06.2010 - prezent norma 8 ore pe zi - salariu brut 2552lei
2. perioada anterioara (09.06.2009- 09.06.2010 :
- norma intreaga la 1 angajator - salariu brut 2150 lei
- partime la 2 societati - salariu brut/societate 215 lei
Răspuns la discuția carte munca
Ok, insa daca acest lucru nu a fost facut de catre angajator , iar eu am reusit sa imi recuperez cartea de munca de la ei abia dupa 3 luni , si avand in vedere faptul ca nu am primit nici CIM cu viza de la ITM si ca in luna noiembrie o sa intru in concediu prenatal (si ca o sa imi trebuiasca si o adeverinta in care sa se specifice venitul net obtinut - in vederea calcularii cuantumului pentru concediu prenatal) ma pot duce la ITM cu carnetul de munca sa imi puna viza si sa imi pot lua de acolo o copie dupa CIM ?Pot afla de asemenea acolo care este inspectorul care s-a ocupat de societatea la care am lucrat?
Răspuns la discuția carte munca
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția carte munca
Multumesc. Mai am o intrebare. Imi va afecta cu ceva acest lucru modalitatea de calcul a concediului pre/post natal ?Deoarece eu mi-am incetat activitatea la precedentul loc de munca ( la cei care nu mi-au vizat CM la ITM)pe 9.06.2010.Pe 10.06.2010 mi-am inceput activitatea la actualul loc de munca , urmand sa intru in concediu medical in octombrie /noiembrie .Avand in vedere ca nu am 12 luni lucrate la actualul loc de munca , cum mi se va calcula indemnizatia de concediu prenatal .
Răspuns la discuția carte munca
PRIVAT
Discuție carte munca
Am o mare nelamurire. Mi-am incetat CIM la o societate aflata in insolventa care mi-a eliberat pe langa, cartea de munca nevizata la ITM, o adeverinta in care se precizeaza ca , cf legii 130/1999 societatea nu are obligatia certificarii la ITM a inregistrarilor din carnetele de munca ale angajatilor facute in cadrul societatii .De asemenea nu am primit nici un exemplar al CIM cu stampila ITM( cu toate ca am solicitat acest lucru).As dori sa stiu daca o sa am probleme la stabilirea vechimii in munca daca inregistrarile din CM nu sunt certificate de ITM . De asemenea va trebui peste 3 luni sa intru in concediu prenatal ( precizez ca m-am angajat la alta societate , ca atare nu am intrerupere in vechime nici macar o zi )Care ar fi demersurile pe care ar trebui sa le intreprind pt a nu avea probleme .Multumesc.