avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu prenatal - pasi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu prenatal - pasi

Buna ziua ,


As dori sa imi spuneti care sunt pasii ( ce documente ) pe care ar trebui sa ii urmez in vederea intrarii in concediu prenatal si pentru stabilirea indemnizatiei concediului prenatal . De asemenea as dori sa stiu cum se calculeaza cuantumul concediului prenatal , avand in vedere ca in ultimile 12 luni am lucrat astfel :
1. 10.06.2010 - prezent norma 8 ore pe zi - salariu brut 2552lei
2. perioada anterioara (09.06.2009- 09.06.2010 :
- norma intreaga la 1 angajator - salariu brut 2150 lei
- partime la 2 societati - salariu brut/societate 215 lei
Cel mai recent răspuns: raluk_b , utilizator 13:49, 6 Ianuarie 2011
Va referiti la suspendarea contractului de munca pt perioada crestere copil pana la varsta de 2 ani. Faceti o cerere de suspendare a contractului de munca dupa terminarea postnatalului. In prenatal si postnatal veti aduce concediu medical de la medicul de familie.
nu. ma refer la cele 124 zile concediu pre/postnatal , cel care se ia inainte de intrarea in concediul de crestere copil
1. Prezentati certificatul de concediu medical (de maternitate) la angajator care il calculeaza si il plateste.
2. Baza de calcul a indemnizaţieise determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constitutuie stagiul de cotizare.





Buna ziua,

Aceeasi intrebare, cum se va calcula cuantumul veniturilor in concediul prenatal daca in ultimele 12 luni am avut venituri pe PFA pana in 8 oct. 2010 cand am suspendat PFA-ul, iar de la 1 oct. 2010 am contract de munca. Mentionez ca intentionez sa intru in concediu prenatal incepand cu data de 17 ianuarie 2011.

Am inteles ca trebuie sa aduc adeverinta de concediu medical la angajator, dar neavand 6 luni la actualul angajator trebuie sa aduc in acelas timp si chitantele cu plata anterioara a contributie la CASMB pentru concedii medicale?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
raluk_b, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte concediu prenatal pfa + contract de munca raluk_b raluk_b Buna ziua, As dori sa imi spuneti ce acte imi trebuie si cum se va calcula cuantumul veniturilor in concediul prenatal daca in ultimele 12 luni am avut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal 2018 Cecilia agrigoroaei Cecilia agrigoroaei Cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal in 2018? (vezi toată discuția)