avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters165923

Activitate ContSters165923

Răspuns la discuția ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
In sfarsit CSM-ul vrea sa ia atitudine si sa nu mai permita ca unii sa intre in magistratura printr-un examen facil, iar altii sa se chinuie peste 3 ani in care dau circa 50 de examene, multe dintre ele mult mai dificile decat examenul de admitere direct pe post. Ar fi ideal pentru magistratura sa se dea un singur examen de admitere de tipul si dificultatea celui de la INM. Nu vad de ce unii ar fi dezavantajati ca nu au fost 5 ani consilieri juridici la buticul din coltul strazii.
Ultimul paragraf imi demonstreaza ca, totusi, unii dintre cei admisi la acest tip de examen sunt constienti de la ce nivel pleaca in comparatie cu cei de la INM.
Ion Pribeagu - Juridiceste

Si venira din Craiova
Si din Iasi, din Rosiori
Toti juristii, toti maestrii
Si-ai dreptatii slujitori
Unii slabi, cu favorite,
Altii sluti ca Tutankamen
Toti venira cu tomuri si cu scripte
Sa asiste la examen.

Sala-i plina de discipoli
Si celebritati savante
Numai capete ilustre
Si figuri interesante
Când deodata Domn Profesor
Chel si cu priviri absente
S-adreseaza cu prestanta
Unei nostime studente:
-Cum e termenul juridic,
Zise el zâmbind agale,
Daca eu as pune mâna
Sub rochita dumitale?

Fata rosie ca macul
Dup'o scurta meditare
Îi raspunse:
- Este maestre
Atentatul la pudoare!
Foarte bine! a spus maestrul,
Însa fii buna si spune
Dacã dumneata, mi-ai face
Mie, aceiasi chestiune,
Cum juridiceste
Denumirea-n trei cuvinte?

Si raspunse domnisoara:
Profanare de morminte!
Daca ati fi realizati profesional, nu v-ar interesa un astfel de examen, dar cand foamea e mare.... Adevarat e ca nu am un glob in care sa vad viitorul, dar daca nu o sa mai fie locuri vacante, adio examen facil.
In legatura cu locurile vacante care apar in statisticile CSM, trebuie spus ca in realitate lucrurile stau altfel.
Astfel, la calculul locurilor vacante nu sunt avuti in vedere magistratii care au reusit la examenul din martie 2010 si nici stagiarii care au terminat INM-ul in iunie 2010.
In concluzie, la nivelul parcheteler de pe langa judecatorii acum, inafara de locurile rezervate pentru examenul din noiembrie, mai sunt circa 80 de locuri libere.
Asadar, eu zic ca trebuie sa multumiti lui Dumnezeu ca se organizeaza examen pentru ca pe viitor nu o sa mai fie asemenea posibilitati facile de a intra in magistratura. Si asta nu numai pentru ca nu-mi doresc eu, ci pentru ca anul viitor o sa se ocupe si locurile libere existente in prezent de catre absolventii INM 2009-2011.
Daca nu ma credeti, intrati pe site-ul CSM si numarati locurile vacante la 1 oct. 2010 de la nivelul parchetelor de pe langa judecatorii.
Lucrurile stau la fel si in cazul judecatoriilor.
[ link extern ]
Daca tot nu am nimerit data, macar sa va ofer in premiera locurile scoase la concurs. Doar pentru judecatori. Pe coloana din dreapta sunt scrise posturile indisponibilizate pentru concursul de admitere in magistratura.
Concurenta? Nu pot decat sa rad:))
Locurile celor din anul 2 de INM nu au nicio legatura cu locurile vacante in sistem. In anul 2 se face practica de judecator sau procuror la instantele si parchetele unde sunt tutori de practica. Cei care au mers la Oradea ( sunt 4 auditori si nu 3, mai e unul sus scris cu rosu mutat de la PJS 3) ca si in alte locuri sunt auditori de justitie si urmeaza sa faca practica pe langa un magistrat definitiv (probabil unul intrat la astfel de examene care din indrumator ajunge sa fie indrumat de auditorul care pana a ajuge in anul 2 a dat de 50 de ori mai multe si mai grele examene). Asa ca locurile vacante raman in continuare vacante. Auditorii din anul 2 de la INM vor trebui sa se intoarca la Bucuresti pentru a da examenul de absolvire al INM si abia dupa asta vor putea ocupa un loc de procuror sau judecator stagiar si sa ocupe un loc in sistem, dar asta in vara lui 2011.
S-ar putea sa fie 1-2 locuri de judecator in jud. Alba si cam tot asa in jud. Cluj. La proc nu prea sunt sanse decat la maxim un loc pentru ambele judete.
Fiind din acelasi judet, cunosc situatia PJO si JO, si ar trebui sa se scoata macar un loc de judec si unul de proc in Oradea.