avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate gunnar15

Activitate gunnar15

Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
ma uit la discutii si ma gandesc cat de greu mi-ar fi sa o iau de la capat...spre implinirea mea absoluta si nemasurabila, in cele din urma, a 3 oara, (in cond. in care am si lucrat) am promovat acest examen in ianuarie.
Nici acum nu imi vine sa cred, ca a mai ramas din interminabilul examen - buna reputatie,ca am ajuns la final. Cel mai dificil, complex, indelungat si important examen din viata fiecaruia de pe aici , se poate promova.
Vreu sa lansez acest mesaj de incurajare, optimism, rabdare, determinare, munca si munca pentru cei care depun eforturi...eu am invatat cam 2-4 ore pe zi in mod normal, in week-end mai mult, iar inainte de examene imi luam concediu cam o luna si bagam cat puteam. Puneti in primul rand accent pe legislatie(coduri) incercati sa intelegeti institutiile din cartile utilizate de majoritatea si nu va pierdeti in discutii prea complicate pe forum, prea amanuntite, in probleme pe care nici cei mai avansati teoreticieni nu si le-au pus (ex Udroiu).
Cel mai important este sa va insusiti bine informatiile de baza, urmarind tematica, oricum veti gresi 5-10 grile aiurea din diferite motive, grile pe care ar fi trebuit sa le rezolvati..urmariti promovarea examenului si nu lamurirea tuturor controverselor, sau a scaparilor legislative, sunt totusi 4 materii vaste.
In final zic ca se poate, credeti in capacitatea voastra, nu va dezamagiti nu va descurajati, acest examen presupune in primul rand un psihic puternic... aaa si chiar aveti pt. ce lupta :)... succes, Doamne ajuta
mai e si alt fel de deschidere in afara de cea informala de pe 1 martie, 18.00. Trebuie sa ne prezentam luni sau marti la Institut pt. alte activitati?
ce stiti de testarea psihologica?
de ce nu au publicat nimic?
sunt la serviciu.. scuze ca n-am raspuns mai devreme..am primit tabelul multumesc.
va rog trimiteti-mi si mie pe adresa nicu_sep@yahoo.com, tabelul...eu nu mai pot sa il iau de pe acel site desi mi-am facut cont
admitere INM 2009, raspuns corect A
InfractiuneA de vatamare corporala grava, constand in lovirea unei persoane in scopul de a-i provoca avortul:
a. poate fi comisa si in forma tentativei
b. se retine in concurs cu infractiunea de provocare ilegala a avortului in cazul in care avortul s-a produs efectiv
c. se poate retine doar daca leziunile produse prin lovire necesita peste 60 zile de ingrijiri medicale pt. vindecare

grila destul de edificatoare pt. problema discutata
Vatamarea corporala grava:
a) exclude retinerea circumst. agravante legale prev. la art.75 alin. 1 lit. b C. pen.;
b)poate fi retinuta in concurs ideal cu provocarea ilegala a avortului;
c)poate fi sav. cu intentie directa indiferent de modalitatea in care este real. si de urmarea produsa

- ati raspuns b, unde ati citit aceasta opinie - pentru lamuriri suplimentare?
- veniti cu un exemplu practic ca sa vedem in ce modalitate se retine vatamarea corporala grava si in ce modalitate se retine provocarea ilegala avortului, formele de vinovatie in cazul celor 2 infractiuni concurente
lasati palavrageala
si ziceti ce mai stiti de organizarea concursului in ianuarie
poate apare anuntul si o iau si eu mai in serios
Patrick_ a scris:

@gunnar15:
Constituirea de parte civila a persoanei vatamate prin savarsirea unei infractiuni se poate face pe tot parcursul procesului penal - atat in cursul urmarii penale cat si in timpul judecatii.
In acest caz, persoana care face plangerea, se poate constitui parte civila, iar in acest caz prescriptia recuperarii daunelor civile produse de infractiune se suspenda.

De regula, organul de UP pune in discutie constituirea de parte civila a persoanei vatamate.

In schimb, in ceea ce priveste "executarea obligatiilor contractuale", despre care vorbesti tu, nu cred ca savarsirea faptei penale are vreo influenta asupra lor.

ai dreptate Patrick, insa
nu mai avem infractiune si nici macar fapta ilicita cauzatoare de prejudicii, asa cum am precizat dupa 5 ani de urmarire penala(215, al.1,3) s-a dat SUP, art10 lit b,
cum trebuie sa procedeza partea civila din procesul penal care a luat sfarsit, ca sa isi recupereze prejudiciul