LA momentul cand scriu mesajul asiguratorul vinovatului incepe sa nu mai fie de buna credinta si chiar sa nu respecte ordinul 14 al CSA si anume...
La capitolul III, art.50, alin.3, alin.7, alin.9 fac referire la costul reparatiilor ce se stabilesc pe baza documentelor intocmite de unitatiile de specialitate. Asiguratorul incearca sa ma determine sa unzez de alin.10 astfel incat sa imi poata calcula un deviz estimativ pe baza unor preturi, presupun, calculate in baza alin.11 acelasi articol, care evident sunt mai mici. La acest moment devizul estimativ al Asiguratorului este in jurul sumei de 6800 RON, iar devizul estimativ al unitatii service autorizate dacia aproximativ 13.000 RON. In aceste conditii cred ca este vorba de dauna totala. Sunt primul proprietar al masinii, pretul de factura a fost 36159,66 RON, rezulta o valoare la data accidentului de 13740,67 RON si astfel o despagubire de maxim 10305,50 RON. Fiind cu vatamare dosarul inca nu este finalizat, se asteapta Anexa 2 de la politie care ar ajunge pe 23-24.07.2014. Nu mi-a fost atasat la dosar nici factura de nou a autoturismului, nici devizul unitatii service. Cum ar trebui sa procedez?
Masina este un Logan Ambition 1.5 DCi 50kW (70 CP) data primei inmatriculari decembrie 2007. Nu prea am gasit informatii despre aceasta versiune dar este imediat dupa varianta Laureate. Fata de Laureate, Ambition are in plus: ABS Boch, RadioCD codat 4x15 W cu panou detajaşabil si Jante din aluminiu. Fata de echiparea standard pentru versiunea Ambition, masina mea este echipata cu geamuri electrice spate si vopsea metalizata. Va multumesc pentru ajutor.
Am fost lovit in trafic de un domn care a ignorat indicatorul ”OPRIRE”. La fata locului au sosit politia si ambulanta. Eu am fost transportat la spital deci accidentul este cu victime. Am deschis recent dosar de dauna la asiguratorul vinovatului si la expertizarea masinii mele in service autorizat cu inspectorul de dauna prezent s-a constatat ca devizul de reparatii ajunge undeva la 2200-2700 euro cat si avarierea structurii de rezistenta a masinii. Masina este din 2007 si desi sunt unicul proprietar si am factura de nou a masinii de 10200 euro, a fost evaluata de nou la 7100 euro de unde rezulta valoarea masinii inainte de accident de 1562 euro deci o dauna maxima de 1171 euro. Evident, datorita avarierii structurii de rezistenta ca nu mai pot folosi masina. Ce pot sa fac? Nu vreau sa castig nimic in plus, sa exploatez momentul dar chiar am nevoie de masina. Ma pot adresa instantei? Va rog sa ma ajutati...
Sunt admisibile in instanta inregistrarile foto-video cu un dispozitiv montat pe masina personala (camera video, blackbox etc.)? Cum se pot omologa aceste dispozitive?