Buna ziua,
Apelez la dumneavoastra deoarece am nevoie de cateva informatii privind pensionarea pe caz de boala, mai exact tuberculoza..am nevoie de ajutor.
Matusa mea in varsta de 41 ani, are tuberculoza, fiind diagnosticata cu aceasta boala de 4 luni si urmanand tratamentul corespunzator. Ea a mai suferit de aceasta boala in urma cu 20 ani, 1990 cand a stat internata 4 luni pentru tratament.
As vrea sa stiu daca in aceste conditii i se poate aproba pensionarea pe caz de boala.Mentionez ca nu lucreaza! A lucrat 19 ani, iar din 2007 pana in ianuarie 2010, a plecat in strainatate, timp in care a continuat sa contribuie la Casa de Pensii cu bani.
Doctorita a sfatuit`o sa depuna dosarul pentru pensionare, a mers la comisia de la expertiza, de unde a fost expediata "fara drept de apel" A spus ca ea nu poate beneficia de pensie acum, ba chiar a si luat`o peste picior ca este chimiorezistenta. Doctorita care o trateaza a spus ca este chimiorezistenta si a scris in scrisoarea medicala acest lucru, deoarece acesta este adevarul. In prezent matusa mea este tratata cu streptomicina, medicament care are efecte negative grave.
Am mers si eu la aceasta comisie...sa`mi explice si mie de ce nu a aprobat pensionarea si doamnele de acolo au fost foarte revoltate ca cer explicatii si contest decizia lor. Mi`au spus ca ele nu pot aproba pensionarea, deoarece pensionarea se acorda unui om, dupa ce a incercat tot felul de tratamente care nu au dat rezultate! #-o Cum gandesc oamenii astia? ofera pensionare dupa ce omul ajunge sa nu mai respire? I`am explicat ca matusa mea nu lucreaza, are nevoie de un sprijin financiar si mi`a spus ca de ce astept pomana de la stat? Cum oare sa astept pomana, in conditii in care matusa mea a cotizat 21 de ani, la stat...tocmai pentru astfel de situatii??
Nu stiu ce sa fac. Va rog, sfatuiti`ma...
Va multumesc frumos.