avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate simona lorenada ghimpau

Activitate simona lorenada ghimpau

unde nu exista o procedura politistul poate fi combatut,de exemplu> afiseaza copia p.v-ului pe usa contravenientului si intocmeste un p.verbal semnat de un martor......
Contravenientul gaseste copia p.v......merge la un vecin de apartament si il roaga pe acesta sa o inapoieze in plic catre Politia Tg.Jiu pe motiv ca agentul procedural a afisat-o gresit pe usa sa si nu a contravenientului.
In continuare Politia Craiova va trimite in debit originalul p.v-de contraventie......
Contravenientul ataca in instanta motivand ca agentul procedural , in mod eronat,a afisat amenda pe usa vecinului, cheama vecinul in instanta si acesta spune ca asa sete.........Politia Craiova va depune in instanta p.v.intocmit de agentul procedural si , in mod sigur,va fi citat si martorul care a fost de fata la afisarea amenzii pe usa.
Ce va face judecatorul: martorul va spune ce a facut politistul iar vecinul va spune ca amenda a fost pusa pe usa lui si nu a contravenientului.....cine va castiga procesul????
raspunsul dvs.este nemultumitor......nu a-ti raspuns la intrebarile adresate de mine....
Răspuns la discuția amenda contraventionala
probabil la p.verbal de contraventie se afla anexat si un pv de afisare a copiei pv de contraventie intocmit de politistul care v-a lipit in termen amenda pe usa.......asa se intampla cand refuzati sa semnati sau sa primiti plicul recomandat cu amenda.........
legea spune ca aceasta comunicare o face agentul constatator si nu un eventual agent procedural........va rog sa-mi spuneti actul normativ care ofera unui politist de ordine publica sa fie,,,,agent procedural,, in favoarea agentului constatator
de ce Ordonanta 2/1991 nu prevede expres o asemenea cale de comunicare a p.v-ului????
Ordonanta nr. 2/2001 (actualizata), privind regimul juridic al contraventiilor
..........................................................................................................


CAPITOLUL III

Aplicarea sanctiunilor contraventionale
Art. 21. - (1) In cazul in care prin actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiilor nu se prevede altfel, agentul constatator, prin procesul-verbal de constatare, aplica si sanctiunea.
(2) Daca, potrivit actului normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei, agentul constatator nu are dreptul sa aplice si sanctiunea, procesul-verbal de constatare se trimite de indata organului sau persoanei competente sa aplice sanctiunea. In acest caz sanctiunea se aplica prin rezolutie scrisa pe procesul-verbal.
(3) Sanctiunea se aplica in limitele prevazute de actul normativ si trebuie sa fie proportionala cu gradul de pericol social al faptei savarsite, tinandu-se seama de imprejurarile in care a fost savarsita fapta, de modul si mijloacele de savarsire a acesteia, de scopul urmarit, de urmarea produsa, precum si de circumstantele personale ale contravenientului si de celelalte date inscrise in procesul-verbal.
Art. 22. - Abrogat.
Art. 23. - (1) In cazul in care prin savarsirea contraventiei s-a cauzat o paguba si exista tarife de evaluare a acesteia, persoana imputernicita sa aplice sanctiunea stabileste si despagubirea, cu acordul expres al persoanei vatamate, facand mentiunea corespunzatoare in procesul-verbal.
(2) Daca nu exista tarif de evaluare a pagubei persoana vatamata isi va putea valorifica pretentiile potrivit dreptului comun.
Art. 24. - (1) Persoana imputernicita sa aplice sanctiunea dispune si confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contraventii. In toate situatiile agentul constatator va descrie in procesul-verbal bunurile supuse confiscarii si va lua in privinta lor masurile de conservare sau de valorificare prevazute de lege, facand mentiunile corespunzatoare in procesul-verbal.
(2) In cazul in care bunurile nu se gasesc contravenientul este obligat la plata contravalorii lor in lei.
(3) Agentul constatator are obligatia sa stabileasca cine este proprietarul bunurilor confiscate si, daca acestea apartin unei alte persoane decat contravenientul, in procesul-verbal se vor mentiona, daca este posibil, datele de identificare a proprietarului sau se vor preciza motivele pentru care identificarea nu a fost posibila.




Art. 25. - (1) Procesul-verbal se va inmana sau, dupa caz, se va comunica, in copie, contravenientului si, daca este cazul, partii vatamate si proprietarului bunurilor confiscate.
(2) Comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult o luna de la data aplicarii acesteia.(3)
In situatia in care contravenientul a fost sanctionat cu amenda, precum si daca a fost obligat la despagubiri, o data cu procesul-verbal, acestuia i se va comunica si instiintarea de plata . In instiintarea de plata se va face mentiunea cu privire la obligativitatea achitarii amenzii la institutiile abilitate sa o incaseze, potrivit legislatiei in vigoare si, dupa caz, a despagubirii, in termen de 15 zile de la comunicare, in caz contrar urmand sa se procedeze la executarea silita.
Art. 26. - (1) Daca agentul constatator aplica si sanctiunea, iar contravenientul este prezent la incheierea procesului-verbal, copia de pe acesta si instiintarea de plata se inmaneaza contravenientului, facandu-se mentiune in acest sens in procesul-verbal. Contravenientul va semna de primire.
(2) Dispozitiile alin. (1) se aplica si fata de celelalte persoane carora trebuie sa li se comunice copia de pe procesul-verbal, daca sunt prezente la incheierea acestuia.
(3) In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii.
Art. 27. - Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.

Intrebarea mea este urmatoarea: agentul constatator este politia Craiova.Unitatea trimite copia pv prin posta in termen legal.Contravenientul refuza primirea plicului.Politia Craiova primeste retur copia pv.in continuare inainteaza cu adresa copia pv la Politia Tg.Jiu si solicita afisarea pe usa domiciliului contravenientului.
Politia Tg.Jiu efectueaza operatiunea de aafisare si trimite pv-ul intocmit , semnat de martor,la politia Craiova............
Doresc sa stiu............Politia Tg.Jiu are calitate de agent constatator deoarece a indeplinit operatiunea de afisare a copiei pv sau se incalca prevederile Ordonantei 2/2001???????

.......................................................................................................................