avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate dragonflyght

Activitate dragonflyght

Am o problema de care nu credeam ca o sa ma lovesc vreodata si anume faptul ca nu am tatal trecut in buletin (cand m-am nascut eu tata era in armata si cand sa intors nu a acordat chiar asa mare importanta acestui amanunt "nesemnificativ").
In anul 2004 a murit tatal meu (mama fiind decedata cu 10 ani in urma).Acum, dupa 8 ani, am primit o oferta pentru casa in care locuia tata si am mers la primarie sa ma interesez ce acte imi trebuie pentru a putea vinde imobilul.O data ajuns la primarie am aflat cu stupoare ca imobilul a fost trecut pe numele fratelui meu in 2005 el fiind unicul copil si ca acesta a mai ridicat ,tot in 2005, si un cec in valoare de 6000 de euro pe numele tatalui meu (bani primiti drept compensatie pentru suferintele pricinuite de razboi). X-(
Am mers sa vorbesc cu domnul primar si acesta mi-a spus ca stia ca mai este un copil dar, dat fiind faptul ca eu nu am tata nici in buletin nici in certificatul de nastere, el nu a putut face nimic pentru a impiedica eliberarea certificatului de proprietate.Acum intrebarea mea este se mai poate face ceva?Se mai poate recupera ceea ce mi se cuvine de drept din proprietate si din bani ridicati de catre fratele meu?Daca da, ce pasi trebuie sa urmez si cam cat o sa ma coste?
Va multumesc.
Sotia mea este mediator scolar de 1 an si 6 luni. In data de 28 iulie 2010 a nascut iar in data de 18 august a depus la secretariatul scolii o cerere pentru ajutorul de nastere.Intr-o prima faza contabilul scolii ne-a spus ca o sa primim bani la salariu.Dupa o saptamana am vorbit cu dl Contabil si mi-a spus ca nu mai beneficiez de acest ajutor conform legii 330/09.11.2009 punctul 40 .
La aceeasi institutie s-a acordat ajutorul de nastere unei invatatoare in februarie 2010 pentru un copil nascut in 24.12.2009.
Din ce am citit in monitorul oficial, legea 330/09.11.2009 punctul 40 intra in vigoare la 3 zile dupa publicarea in monitorul oficial adica in data de 09.11.2009.
Deci daca acelei D-ne invatatoare sa aprobat nu era normal ca sa se aprobe si pentru noi?Exista vreo posibilitate sa beneficiem de acest ajutor? Se poate vorbi de discriminare dat fiind faptul ca invatatoarea este romanca iar mediatorul este de etnie rroma?

Va multumesc,