Buna ziua!
In calitate de mostenitor al tatalui meu ma aflu intr-o situatie destul de incurcata si v-as ramane recunoscator pentru un raspuns corect.
Pe o suprafata de teren de 2080 mp proprietate personala a tatalui meu (act autentic de vanzare cumparare) acesta impreuna cu parintii sai a construit o casa (autorizatia de constructie pe numele proprietarului terenului) in care au locuit impreuna pana cand tata si-a mai construit o casa alaturi.
In 1985 dupa decesul bunicului a ami aparut un mostenitor.S-a intocmit un raport
de expertiza in trei variante, intr-una casa revenea lui tata, in a doua revenea bunicii, intr-o nota de subsol facandu-se mentiunea la 330 mp teren aferent constructiei proprietatea tatalui meu, iar in a treia casa revenea tot bunicii cu 600 mp teren aferent constructiei tata urmand sa primeasca o sulta pentru teren.
Consiliul popular judetean a autorizat preluare mostenirii conform ultimei variante acesta fiind si argumentul instantei in solutia data.Totusi in solutia definitiva instanta nu a mentionat terenul si nici tata nu a primit sulta pentru teren.
Bunica a solicitat primariei eliberarea unei autorizatii de instrainare, declarand suprafata de 600 mp teren (apartinand tatalui meu) proprietate personala a ei si a vandut casa celuilalt mostenitor casa, terenul trecand in proprietatea statului.
In 1986 tatal meu a revendcat aceasta suprafata si i s-a dat castig de cauza, de atunci avand folosinta si proprietatea acestui teren.Intrebarea mea este a cui proprietate este acum terenul, a statului sau a mea ca si mostenitor legal, intrucat actul de vanzare cumparare prin care bunica a instrainat casa si terenul la stat nu a fost atacat?Pot eu cere restituirea ca mostenitor al proprietarului?
Nu stiu daca am fost foarte explicit deoarece cazul este destul de complicat insa vreau sa multumesc anticipat pentru orice raspuns.