avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare teren Legea 58/1974
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare teren Legea 58/1974

Buna ziua!
In calitate de mostenitor al tatalui meu ma aflu intr-o situatie destul de incurcata si v-as ramane recunoscator pentru un raspuns corect.
Pe o suprafata de teren de 2080 mp proprietate personala a tatalui meu (act autentic de vanzare cumparare) acesta impreuna cu parintii sai a construit o casa (autorizatia de constructie pe numele proprietarului terenului) in care au locuit impreuna pana cand tata si-a mai construit o casa alaturi.
In 1985 dupa decesul bunicului a ami aparut un mostenitor.S-a intocmit un raport
de expertiza in trei variante, intr-una casa revenea lui tata, in a doua revenea bunicii, intr-o nota de subsol facandu-se mentiunea la 330 mp teren aferent constructiei proprietatea tatalui meu, iar in a treia casa revenea tot bunicii cu 600 mp teren aferent constructiei tata urmand sa primeasca o sulta pentru teren.
Consiliul popular judetean a autorizat preluare mostenirii conform ultimei variante acesta fiind si argumentul instantei in solutia data.Totusi in solutia definitiva instanta nu a mentionat terenul si nici tata nu a primit sulta pentru teren.
Bunica a solicitat primariei eliberarea unei autorizatii de instrainare, declarand suprafata de 600 mp teren (apartinand tatalui meu) proprietate personala a ei si a vandut casa celuilalt mostenitor casa, terenul trecand in proprietatea statului.
In 1986 tatal meu a revendcat aceasta suprafata si i s-a dat castig de cauza, de atunci avand folosinta si proprietatea acestui teren.Intrebarea mea este a cui proprietate este acum terenul, a statului sau a mea ca si mostenitor legal, intrucat actul de vanzare cumparare prin care bunica a instrainat casa si terenul la stat nu a fost atacat?Pot eu cere restituirea ca mostenitor al proprietarului?
Nu stiu daca am fost foarte explicit deoarece cazul este destul de complicat insa vreau sa multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
Daniil33, utilizator

Alte discuții în legătură

2 case, o singura autorizatie TanaseA TanaseA Buna ziua. Va cer ajutorul intr-o problema care ii depaseste pe reprezentatii din primaria localitatii de domiciliu. Bunicul meu a avut un teren de 2000mp, ... (vezi toată discuția)
Obtinere proprietate teren dagobert dagobert Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine. Acum in urma de o luna ne-am data seama ca, pe langa casa care este proprietatea noastra, curtea ( 600 mp) nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune ktistai ktistai Buna ziua, am si eu urmatoarea speta, a carei rezolvare nu o gasesc : Bunica X a cumparat in anul 1936, un teren in suprafata de 200 mp, la acel moment ... (vezi toată discuția)