avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere proprietate teren

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine.
Acum in urma de o luna ne-am data seama ca, pe langa casa care este proprietatea noastra, curtea ( 600 mp) nu este in proprietatea noastra. Aceasta curte cu o casa micuta figureaza pe o alta Foaie de proprietate unde tatal meu , nepotii lui si Statul Roman sunt proprietari. Statul Roman pentru ca in anii '80 un nepot a dobandit prin cumparare si mostenire 102/120 parti, din casa existenta. Pana acum casa respectiva nu a fost folosita de el. Cum putem obtine dreptul de proprietate pentru curtea noastra pe care o folosim, care ne asigura si servitutea de trecere? Acel nepot care are in proprietate cea mai mare parte din casuta respectiva nu vrea sa cedeze din teren pentru ca doreste sa demoleze casa si sa se apuce de constructii. Doresc sa mentionez ca el are dreptul de folosinta la 100 mp teren din cei 2.000 mp, iar statul este proprietar al 1200 de mp de teren restul de 800 mp figureaza pe tata si pe nepoti lui cu cota aferenta ce i s-au cuvenit in urma mostenirilor.
Cel mai recent răspuns: dagobert , utilizator 14:27, 3 Aprilie 2011
Cred ca va trebui sa fiti un pic mai explicit ... pe mine, sincer, m-ati ametit.
Deci: avem 2000 m.p., din care 1200 m.p. sunt ai statului si 800 m.p. in indiviziune ai tatalui dumneavoastra si ai nepotilor.
Mai aveti o casa in proprietate (exclusiva???!!!) sau parte din casa din care nepotul are 102/120? Casa dumneavoastra pe care teren se afla? Pe al tatalui, pe al statului?
De cand detineti casa in proprietate si ce acte aveti pentru ea?
In actul de proprietate al casei ce este prevazut in legatura cu terenul?
Casa in care locuim impreuna cu tata figureaza in proprietatea tatalui pe alta foaie de proprietate, si terenul de sub casa, in urma masuratorilor facute recent. Partea de 2000 mp teren este langa noi, pe care figureaza casuta in care tata are 9/120 parti atat din teren cat si din casa impartite pe mai multe nr.topo. Pe aceasta foaie de proprietate figureaza si curtea prin care putem intra in casa noastra. Pe terenul de langa noi nimeni nu a cerut eliberarea titlului de proprietate si pana acum nici nu stiam ca curtea noastra figureaza pe acel teren. Varul meu ( nepotul tatei ) doreste sa demoleze casa - ceea ce nu este o problema - nu stiu daca poate sa-l faca fara acceptul tatei, doar ca el vrea sa obtina o parte din terenul ceea ce este curtea noastra. Acea foaie de proprietate se prezinta astfel. Prima mostenire al tatalui meu dupa bunic 1/15 parti din teren si casa, al doilea mostenire dupa bunica 1/12 parti din teren si casa. A fost eliberat un extras CF in final cu 9/120 parti din teren si casa.
Nu stiu daca si noi avem dreptul de a cumpara de la Primarie acea curte sau daca putem obtine prin emiterea Ordinului prefectului proprietatea aferenta curtii.
Varul meu a cerut emiterea Ordinului prefectului pentru toata suprafata. Mentionez ca impozitele pentru aceea suprafata numai acum au fost achitate de el.
Sper ma intelegeti. Multumesc.
Ordinul Prefectului pt. suprafata pe care o folositi dvs..Solicitati informatii la Prefectura.
Multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara acte lauryss lauryss daca Xsi Ysunt titulari de rol ai unui teren,asta inseamna ca ei pot fi si proprietari ai aceluiasi teren? (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate S.Elena S.Elena Buna Ziua! Tatal meu a cumparat un loc de casa in anul 1961. In anul 1965, a construit casa pe acel loc. In anul 1993 s-a emis un titlu de proprietate. Pe acel ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)