avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titluri de Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titluri de Proprietate

Buna Ziua! Tatal meu a cumparat un loc de casa in anul 1961. In anul 1965, a construit casa pe acel loc. In anul 1993 s-a emis un titlu de proprietate. Pe acel titlu de proprietate a fost trecuta mostenirea de 2 hectare extravilan si 1200 m patrati, locul de casa al tatalui meu cumparat in anul 1961. Pe acel titlu de proprietate, a fost trecut tatal meu si fratele lui. Tatal si fratele lui au decedat.Este normal ca mostenitorii unchiului meu sa aiba drept de proprietate pe terenul cumparat de tatal meu? Si daca da, cum pot demonstra cu un singur act scris de mana faptul ca mostenitorii unchiului meu nu au dreptul la acei 1200 de metrii patrati?
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 18:53, 30 Aprilie 2009
Demonstrati cu:actul scris de mana si martori(vecinii terenului)!
Verificati cine figureaza inscris in registrul general al posesorilor din anul 1990,si registrul agricol la primarie, pentru curtea de 1200 mp si casa aferenta. Daca este doar tatal dvs., puteti solicita corectarea titlului de proprietate in sensul radierii terenului de 1200 mp intravilan, care in mod eronat a fost trecut ca apartinand ambilor frati. Pentru curtea si casa respectiva, comisia locala de fond funciar trebuie sa va intocmeasca documentatia in vederea emiterii Ordinului prefectului de constatare a dreptului de proprietate pe numele defunctului dvs. tata, urmand ca apoi sa dezbateti succesiunea.
asa este, trebuie sa solicitati nulitatea absoluta partiala a titlului de proprietate in sensul celor aratate de colega mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al ... Cornelialupueugenia Cornelialupueugenia Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al meu are am un act de vânzare cumpărare pe 500 m pătrați și o construcție între timp cind ... (vezi toată discuția)
Probleme intabulare danieldragut danieldragut Parintii mei au cumparat de la un unchi al mamei casa si terenul dimprejur,in total 37 de ari.Contractul de vanzare cumparare s-a facut in noiembrie 1991 in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea maryan1150 maryan1150 avem o casa care a fost cumparata de parinti mei in anul 1981 facand acte de mana cu 7 vanzatori si 5 martori dar in 1993 ei sau despartit si eu cu sora mea ... (vezi toată discuția)