avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme intabulare

Parintii mei au cumparat de la un unchi al mamei casa si terenul dimprejur,in total 37 de ari.Contractul de vanzare cumparare s-a facut in noiembrie 1991 in baza unui certificat de mostenitor (in care unchiul mostenea casa si 200 mp iar fratii au semnat ca sunt straini de mostenire)si o adeverinta de la primarie,eliberata in acea perioada.Acum,parintii vor sa imi dea mie pamantul si casa cu contract de vanzare cumparare,si am chemat sa faca intabularea.Lucrarea a fost respinsa pe motiv ca unchiul a mostenit 200 mp si casa,nu 37 de ari cat le-a vandut parintilor,desi in 1991 s-a dat legea care specifica, ca mostenitorului sau proprietarului i se cuvin si terenul dimpreujurul casei.
Parintii platesc de aprox 28 de ani taxe si impozite pe proprietate,sunt inregistrati la primarie,fiscal,si tot ce trebuie,dar nu pot sa imi vanda din cauza intabularii. Ce e de facut? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danieldragut , utilizator 20:47, 11 Martie 2018
Cum se numeste legea aia? Ca in 1991 au intrat în vigoare multe legi.
legea 18/1991
Unchiul a vândut părinților 3700 m.p.
La momentul vânzării el nu deținea acte de proprietate decât pentru 200 m.p
In 1991, unchiul a făcut cerere pentru eliberarea unui titlu de proprietate, în baza legii nr.18.
Titlul de proprietate s-a eliberat tot pe numele unchiului. De unde rezulta ca pentru 3500 m.p, părinții dvs nu dețin acte.
Ceea ce înseamnă că trebuie refăcută vânzarea cu unchiul pentru diferenta de teren.
Dacă unchiul nu mai e in viata, trebuie dezbătută succesiunea și ulterior, refăcută vânzarea cu moștenitorii acestuia.
Unchiul nu mai traieste si mai are si vreo 7 copii prin lume facuti de care nu stie nimeni nimic.In viata mai sunt doar 2 frati de-ai unchiului .pot face ceva cu ajutorul lor,fara sa fie nevoie de mostenitori?Daca parintii tin terenul si casa de atata timp, pot da in judecata pt uzucapiune?
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
danieldragut, utilizator
nu inteleg ce spuneti,daca el a cerut titlu pentru 3700 mp si a vandut tot 3700 mp,in baza acelei legi,nu e clara treaba?titlul s-a scos in anul 2000 pe toata averea familiei unchiului,insemnand 3 hectare de teren,din care 37 de ari sunt vanduti parintior.parcelele vandute apar pe titlul respectiv pe care sunt trecuti toti fratii unchiului dar sunt bifate ca vandute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea titlului de proprietate si cartii funciare Marian_Cojocaru Marian_Cojocaru In Martie 1991, unchiul meu, pe care l-am mostenit a depus cererea de reconstituire a dreptului de proprietate conform legi 18/1991. In noiembrie 1991 ... (vezi toată discuția)
Anulare act de proprietate Marian_Cojocaru Marian_Cojocaru In Martie 1991, unchiul meu, pe care l-am mostenit a depus cererea de reconstituire a dreptului de proprietate conform legi 18/1991. In noiembrie 1991 ... (vezi toată discuția)
Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al ... Cornelialupueugenia Cornelialupueugenia Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al meu are am un act de vânzare cumpărare pe 500 m pătrați și o construcție între timp cind ... (vezi toată discuția)