avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act de proprietate

In Martie 1991, unchiul meu, pe care l-am mostenit a depus cererea de reconstituire a dreptului de proprietate conform legi 18/1991. In noiembrie 1991 incheie un act de vanzare-cumparare prin care vinde, citez: "cota de 1/2 din constructia din caramida cu 2 camere impreuna cu terenul aferent cotei de 1/2 in suprafata de 50 mp".
Tot in actul de vanzare-cuparare, unchiul meu specifica ca detine terenul de la parintii lui de peste 40 ani, fara a detine acte scrise, iar constructia a ridicat-o impreuna cu sotia in anul 1957.
Cumparatorii declara ca au luat la cunostinta faptul ca nu detine acte de proprietate pe teren si isi asuma acest risc.
In anul 1998 se emite titlul de proprietate in care alaturi de unchiul meu mai sunt trecuti 3 frati.
In anul 2005 unchiul meu a decedat, eu devenind astfel unic moștenitor. Am efectuat cartea funciara depunând la dosar și actul de vânzare cumpărare. La eliberarea acesteia, am fost trecut ca unic proprietar al terenurilor, iar cumpărătorul din actul de vânzare-cumpărare a fost trecut cu cota de 1/2 din construcție.
De asemenea, actul de vânzare-cumpărare nu a fost luat în calcul pe suprafața de teren nici la întocmirea actelor de succesiune pe numele meu.
In prezent, cumpărătorul, m-a dat în judecata, pentru anularea titlul de proprietate și a cărții funciare pentru suprafața de teren pe care el o reclama de 250 mp.
Intre timp, s-a efectuat o expertiza, expertul notand ca terenul imprejmuit este de 187 m2, cladirea 50m2, s-a pronuntat decizia prin care judecatoarea a decis sa nu tina cont de actul de vanzare - cumparare in care scrie clar ca "terenul aferent cotei de 1/2 in suprafata de 50mp" si a dat castig de cauza cumparatorului (reclamantului) pentru 97 mp.
In acest moment am dreptul la apel, ma poate cineva sfatui ce as putea face?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Contestarea titlului de proprietate si cartii funciare Marian_Cojocaru Marian_Cojocaru In Martie 1991, unchiul meu, pe care l-am mostenit a depus cererea de reconstituire a dreptului de proprietate conform legi 18/1991. In noiembrie 1991 ... (vezi toată discuția)
Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al ... Cornelialupueugenia Cornelialupueugenia Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al meu are am un act de vânzare cumpărare pe 500 m pătrați și o construcție între timp cind ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate tudorioan tudorioan nulitate relativa a unui contract de vanzare-cumparare... se vinde un teren in suprafata de 126 mp loc de casa (inexistenta constructie) in anul 1939, ... (vezi toată discuția)