avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestarea Titlului de Proprietate si cartii funciare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestarea Titlului de Proprietate si cartii funciare

In Martie 1991, unchiul meu, pe care l-am mostenit a depus cererea de reconstituire a dreptului de proprietate conform legi 18/1991. In noiembrie 1991 incheie un act de vanzare-cumparare prin care vinde, citez: "cota de 1/2 din constructia din caramida cu 2 camere impreuna cu terenul aferent cotei de 1/2 in suprafata de 50 mp".
Tot in actul de vanzare-cuparare, unchiul meu specifica ca detine terenul de la parintii lui de peste 40 ani, fara a detine acte scrise, iar constructia a ridicat-o impreuna cu sotia in anul 1957.
Cumparatorii declara ca au luat la cunostinta faptul ca nu detine acte de proprietate pe teren si isi asuma acest risc.
In anul 1998 se emite titlul de proprietate in care alaturi de unchiul meu mai sunt trecuti 3 frati.
Suma trecuta in actul de vanzare-cumparare este de 10000 Lei. Mentionez faptul ca, comform institului de statistica salariul mediu brut era : Octombrie 1991 - 9824 Lei, Noiembrie 1991 - 10773 Lei, Decembrie 1991 - 11824 Lei. Salariul minim in luna Noiembrie 1991 era 7000 LEI. Cursul valutar în luna noiembrie 1991 era de 60.00 Lei / 1$.
De asemenea, țin sa menționez ca terenul menționat mai sus și casa aferenta sunt situate în comuna Roata de Jos, satul Cartojani, In centrul comercial al satului.
In anul 2005 unchiul mea a decedat, eu devenind astfel unic moștenitor. Am efectuat cartea funciara depunând la dosar și actul de vânzare cumpărare. La eliberarea acesteia, am fost trecut ca unic proprietar al terenurilor, iar cumpărătorul din actul de vânzare-cumpărare a fost trecut cu cota de 1/2 din construcție.
De asemenea, actul de vânzare-cumpărare nu a fost luat în calcul pe suprafața de teren nici la întocmirea actelor de succesiune pe numele meu.
In prezent, cumpărătorul, m-a dat în judecata, pentru anularea titlul de proprietate și a cărții funciare pentru suprafața de teren pe care el o reclama de 250 mp.
M-ar interesa sa știu dacă se poate anula actul de vânzare-cumpărare cu privire la teren.
Cel mai recent răspuns: Marian_Cojocaru , utilizator 20:27, 5 Mai 2016
Ce avea 50 de mp? cota de 1/2 din casa sau terenul de sub sau ce anume?
Asa este specificat în actul de vânzare-cumpărare, nu este foarte clar,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act de proprietate Marian_Cojocaru Marian_Cojocaru In Martie 1991, unchiul meu, pe care l-am mostenit a depus cererea de reconstituire a dreptului de proprietate conform legi 18/1991. In noiembrie 1991 ... (vezi toată discuția)
Istoric curte comuna mitria mitria Cum se poate verifica istoricul unei curti comune? Mentionez ca aceasta curte pare sa fie partial atat in proprietate cat si in indiviziune. Mai explicit; ... (vezi toată discuția)
Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al ... Cornelialupueugenia Cornelialupueugenia Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al meu are am un act de vânzare cumpărare pe 500 m pătrați și o construcție între timp cind ... (vezi toată discuția)