avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

avem o casa care a fost cumparata de parinti mei in anul 1981 facand acte de mana cu 7 vanzatori si 5 martori dar in 1993 ei sau despartit si eu cu sora mea cea mijlocie ne-am dus cu mama iar cea mare a ramas cu tatal in acea casa ulterior mutanduse la bunica care statea cateva case mai departe si fratete lui a pus stapanire pe aceea casa iar cand am vrut noi sa ne muta acolo el nea sp ca are titlu de proprietate pe aceea casa dar eu am fost peste tot si nu apare pe nicaieri si anul trecut a murit tatal meu si abea acum nea trecut prin cap sa facem succesiunea ca in tribunal am pierdut
Cel mai recent răspuns: maryan1150 , utilizator 13:49, 10 Februarie 2010
Consultati un avocat si prezentati-i toate inscrisurile pe care le aveti incvlusiv cde ati facut in instanta. Este greu de dat un raspuns pertinent in conditiile prezentate.
prezentare a spetei destul de sumara si ambigua.
in baza carui titlu legal detine fratele dvs. casa parinteasca?
trebuie studiate actele respective si ulterior vom vedea ce solutie gasim .

succesiunea trebuie dezbatuta in termen de doi ani de la decesul defunctului, pt. ca succesorii sa fie scutiti de plata impozitului de 1%.
cel care a pus "stapanire" pe aceea casa este fratele tatalui meu care sta 3 case mai incolo iar noi ca acte avem o carte de imobil emisa de sectia 13 politie(militie in 1981) in care suntem trecuti toti 5(3copiii si cei doi soti) ,un act de vanzare cumparare dactilografiat cu 7 vanzatori fiind frati din care mai traiesc 2 si cu 5 martori dar parinti meu sau despartit in 1993 si divortand in 2007 dar tatal meu si cu sora cea mare sa mutat la "bunica"si unchiul meu profitant de asta si-a permis sa bage chiriasi in aceea casa dar bani impartindui el cu mama lui(bunica)
in primul rand daca acel imobil a fost achizitionat de catre parintii dvs. in baza unei chitante de mana, va trebui sa investiti instanta de judecata cu o actiune in constatare.
solicitati pe aceasta cale pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
daca nu aveti un act de proprietate al imobilului, degeaba veti dezbate succesiunea dupa tatal dvs. , intrucat acest imobil nu va fii inclus in masa succesorala.
puteti proceda insa la dezbatrea succesiunii, pt. celelalte bunuri ce au apartinut tatalui dvs.
importanta este declaratia de acceptare a succesiunii care se da in termen de 6 luni de la decesul defunctului .
oricum ar fi, trebuie sa va prezentati la un avocat cu toate actele ce le detineti , pt. a cauta o solutie optima dvs.
am incercat in instanta si neavand certaficatele de deces ale vanzatorilor am pus la inep o cerere pt a ne oferi mai multe date despre ei iar cel mare nea semnat o declaratie precum recunoaste ca a vandut imobilul in anul 1981 parintilor me,si am pierdut primul proces pt ca nu au ajuns actele de la inep dar noi am depus aceea declaratie semnata de unu dintre vanzatori dar nea sp ca aceea hartie putea sa o semneze oricine si nu mai stim ce sa facem ca am fost marti la tribunal si dosarul nu a ajuns la arhiva din 11decembrie2009
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
maryan1150, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsa act de proprietate pe casa addonys_2007 addonys_2007 buna ziua! Din anul 1981 stau cu mama intr-o casa la tara, facuta pe pamantul unei bunici ale mele care intre timp a decedat. Aceasta bunica are 3 copii: ... (vezi toată discuția)
Succesiuni peste succesiuni mioararadu mioararadu buna ziua am nevoie de un sfat in legatura cu succesiunile facute dupa cei decedati .Astazi am mers sa fac schita casei curtii facute de parintii mei neavand ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)